I Railroad Terminologi, vad är en skivspelare?

en skivspelare är en stor cirkulär plattform som används för att vända lok och annan rullande materiel för järnvägar. Ett väl är konstruerad vändskiva utformas på ett sådant sätt att de ansträngningar på bara två eller tre personer behövs för att driva skivspelare, även när det handlar om mycket stora och tunga lok. En relaterad Railroad termen "Wye", en term som används för att beskriva en speciell konfiguration av spår som i huvudsak gör det möjligt för tågen att göra riktigt stora punkt tre varv så att de kan vända sig för att möta den riktning de kom ifrån.

Anledningen skivspelaren utvecklades var för tidigt ånglok var ganska svårt att köra i omvänd. I vissa fall saknade lok backväxel helt, och i andra fall, tvärtom hastigheten var väldigt långsam och klumpig, vilket kan vara en skuld på en upptagen byta station eller hubb. Som en följd av detta började träna byggföretag skivspelare så att de snabbt kunde vända lok runt. Om du vill använda en skivspelare, är ett lok eller järnvägsvagn köras eller tvingats på plattformen och låst på plats innan plattformen spinns att möta i en ny riktning. I Förutom att användas för att slå rullande materiel 180 grader, vändskivor kan också användas för att kortsluta lokomotiv av på Banavsnitt placeras på en mängd olika vinklar i förhållande till skivspelare. När plattformen har stängts och låsts på plats kan loket låsas upp och flyttas.

De flesta moderna lok har en backväxel, eller de som kan köras i båda riktningarna, vilket gör dem mycket lätta att flytta runt. Men vändskivor är fortfarande i bruk på järnvägsbolagen där ånglok används, och på platser där utrymme att manövrera är begränsad, att uppmuntra användningen av en utrymmesbesparande skivspelaren flytta lok runt.

Wyes, å andra sidan, görs genom att skapa ett ungefär triangulär antal spår, gör att tågen kan gå fram och tillbaka längs armarna av Wye att ändra riktning. I Förutom att användas för att vända ett tåg runt, kan en Wye också möjliggöra ett tåg att gå ur vägen för att ge till ett annat tåg på samma spår.

Förutom att användas för lok, en skivspelare kan också användas för kabel och bilar gata, varvid bilens grepp mekanism måste tas bort innan den rullade på skivtallriken. För människor som vill se en skivspelare i aktion, en välkänd cable car turnaround finns i aktivt bruk i Market och Powell Street i San Francisco, Kalifornien, vändskivor kan också ses på järnväg museer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.