Hur väljer jag en resebyrå?

En resebyrå är en person som ger flygbolaget eller kunder kryssning med information om resor och tips för att välja rätt destination. Eftersom resebyråerna är en så integrerad del av en persons resplaner, bör man alltid se till resebyrån är väl kvalificerad för att ge hjälp med att göra dessa planer. Det första steget man bör ta när man väljer en resebyrå är att få remisser från vänner, familj eller affärsbekanta. En personlig rekommendation visar att resebyrån har nöjda kunder.

Om personliga rekommendationer till en resebyrå inte kan erhållas och bläddrar igenom telefonkatalogen för en agent är ett annat alternativ. Efter att placera ett samtal till en potentiell resebyrå, är det bäst att följa upp samtalet med ett besök på byrån. Detta gör det möjligt att avgöra om den potentiella agentens kontor uppfyller vissa normer och förväntningar.

Även på resebyråns kontor, är det bäst att sitta ner och prata med agenten gång. Detta gör det möjligt att bedöma om du har ett samband med resebyrån. Det är viktigt att känna sig bekväm när du pratar med resebyrån, eftersom frågor måste ställas och besvaras för att skapa bästa möjliga resplaner.

Frågor en person bör fråga sig när man möter en ny potentiell resebyrå inkluderar: Är resebyrån besvara alla mina frågor? Ger resebyrån mig intrycket att han eller hon är endast i branschen för att göra en försäljning? Har han eller hon verkar verkligen vill hjälpa människor? En resebyrå bör även inneha starka referenser. Även på kontoret är det en bra idé att söka i väggarna för särskilda certifieringar. Om ingen är synliga, är det helt acceptabelt att fråga resebyrån om hans eller hennes kvalifikationer. är bäst att åka med en resebyrå som inte bara är certifierad, den utan även kvalificerad. Därför är det en bra idé att välja en resebyrå som är medlem av American Society of Travel Agents (ASTA). Detta samhälle kräver vissa strikta förutsättningar som skall uppfyllas för att gå. Därför en resebyrå som är medlem i ASTA bör vara en seriös en. Som en ASTA medlem, kan agenten få bra erbjudanden från andra medlemmar av samhället när du gör reseplaner för en klient. Det kan handla billigt på flyg, kryssningar, hjälp med att boka ett hotellrum, mark överföringsalternativen, och ens rimlig biljetter till sevärdheter. ASTA kan också ge information om olika resebyråer, även om inga klagomål har nyligen lämnats in mot agenten.

Internet är ett annat bra ställe att söka efter en framtida resebyrå. Många resebyråer har egna hemsidor, som gör det möjligt att samla in information om resebyrån, liksom att läsa feedback vänster av tidigare klienter på Forum.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.