Hur kan jag vara trygg när jag reser utomlands?

Om du reser utomlands, är chansen att du inte kommer att stöta på några problem. Men förbereddes för lite nödsituationer kan göra stor skillnad när hemifrån. Redan innan du åker hemifrån, det finns saker du kan göra för att göra din resa utomlands säkrare.

Först och främst försöker resa så lätt som möjligt, både av antalet bagage bitar du tar och hur mycket smycken och andra värdesaker du ta med. När du reser utomlands, göra kopior av ditt pass och flygbiljetter och förvara dem i ett separat område. Om du missar originalen, blir det lättare att ta sig runt och starta ett påstående.

Department of State publicerar en rad förteckningar över alla länder i världen. Dessa listor omfattar allt från inträdeskrav till brottet situationen i varje land. Om ett land utgör en särskild risk, kommer listan att innehålla en resevarning. Någon planerar att resa utomlands bör rådfråga denna information. När du är redo att resa utomlands, se till att du lämnar en kopia av din resplan med vänner eller familj så att de ska kunna kontakta dig i en nödsituation. En annan sak att ta hänsyn till när man reser utomlands är den personliga säkerheten. Använd alltid sunt förnuft i trånga utrymmen, speciellt om du besöker populära turistattraktioner. Om du ska resa ensam, undvika ödelagda områden eller dåligt upplysta gator. Försök att hålla en låg profil i alla lägen. Ingenting gör du ett enklare mål än att titta bort eller att dra uppmärksamhet till sig själv. När du reser utomlands, håll dig borta från situationer som kan orsaka juridiska problem. Aldrig köpa eller växla pengar med någon på gatan. Dessa människor kan vara brottslingar eller hantering av förfalskade produkter, och du kan få en massa problem om det upptäcks.

Om du ska resa utomlands för att en hög risk område, se till att du registrerar dig hos den amerikanska ambassaden så fort du kommer till din destination. Var särskilt försiktig med att dela personlig information med främlingar och se till att du vet hur snabbt tillgång till polisstationer och sjukhus. Om du stöter på problem när du reser utomlands, kontakta ett konsulat omedelbart. Även om de inte kan ge juridisk rådgivning, kan de hjälpa dig att komma i kontakt med rätt personer att hjälpa, oavsett vad problemet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.