Hur kan jag planera en semesterresa med en liten budget?

Om du planerar en semester och vill spara pengar, det finns många saker du kan göra för att sträcka på budget avsevärt. Nyckeln till en budget semester är att upprätta så många detaljer som möjligt i förväg så att du inte behöver hantera oväntade utgifter, som tenderar att dyka ned i en budget som snabbt och drastiskt. Börja med att fastslå hur mycket pengar du har tillgängliga för att använda? Är det verkligen vad du tänkte? Mer? Mindre? När du vet ditt riktiga budget, kan du planera din semester enligt följande riktlinjer.

Om du inte har något emot att planera din semester på flykt, Internet rabatt webbplatser erbjuder ofta sista-minuten-erbjudanden som kan spara upp till 50 procent på flygresor till utvalda platser. Om detta är uteslutet, anser långväga bussar, som ofta omfattar hundratals städer för ett fast pris. För korta resor, använda en bil, speciellt om du reser med en grupp och kan dela med gas och vägtullar. Även hyra en bil kan vara ett bra budget alternativ om man gör det på nätet eller använda en kupong.

Även hotell kan tyckas självklart val för semester boende, sanningen är att de ofta dyrt och sluta äta så mycket som hälften av budgeten. Om du är bekväm att öppna ditt hus till främlingar, kan ett bostadsbyte klubb sätta dig i kontakt med personer som bor i andra städer som är villiga att byta hem med dig under en begränsad tid. Om det låter för ekivokt, hyra en semesterlägenhet är det närmaste du kan komma till ett hotell för ett mycket billigare pris. Lägenheter också tillåta dig att laga din egen mat, som kan rädda hundratals i restaurang måltider. Om du bor i närheten av hemmet för din semester, anser camping. Sover under stjärnorna är romantisk, äventyrlig, och även bekväma, eftersom de flesta campingplatser nu erbjuda allt från duschar till eluttag. När det gäller mat, undvika restauranger så mycket som möjligt. Laga din egen om det alls är möjligt, eller äta på lokal Diners eller ta ut arenor. Om du reser med barn, alltid välja en plats som erbjuder ett reducerat pris barnmeny. Handla för snacks på det lokala snabbköpet och undvika står runt turistiska attraktioner så mycket som möjligt.

Slutligen, vara öppen för alternativ. Resa i lågsäsongen om det innebär stora besparingar, och inte falla för frestelsen att köpa souvenirer överallt du går, du kan sluta spendera en mindre förmögenhet på prydnadssaker du förmodligen aldrig kommer att titta på igen när du är hemma.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.