Hur jag värd en autentisk Luau?

En luau är Hawaii part med mat, musik och underhållning. Dessa avslappnad sammankomster är ett utmärkt sätt att spendera en sommarkväll eller emot en examen, födelsedag eller en tillfällig bröllop. Att kasta en stor luau för familj och vänner, allt du behöver göra är att skapa en atmosfär rakt av stränderna i Hawaii.

Traditionell luau mat erbjuds en rad olika skaldjur och kött. Oftast sett till kommersiell luaus är den berömda Kalua gris. En autentisk Kalua gris, saltade och kryddat hel gris måste vara begravd i en underjordisk ugn kallas en IMU , och långsamt kokas i flera timmar. Om din trädgård inte innehålla en IMU eller du hitta en hel gris svårt att komma hem, överväga att göra en alternativ maträtt, som ananas glaserade skinka. Barbeque är en stapelvara i luaus, så eld upp grillen och gör din favoriträtt.

Dessert på luau traditionellt haupia, en kokosnöt vaniljsås liknar flan eller crème brulée. Detta läcker dessert är tillgänglig som en paketerad mix i vissa livsmedelsbutiker. Att göra en egen version, helt enkelt lägga kokosnöt smaktillsats till någon standard vaniljsås recept. Du kanske vill lägga rostad kokos flingor ovanpå som garnering. När det gäller drycker, himlen är gränsen med tropisk hopkok. Smälter isen med kokos grädde och ananas för en alkoholfri Piña Colada. För alkoholist kick, välj en eller två drinkar låter det spännande för dig och göra krukor av dem. Blue Hawaii, Lava Flow, Tiki Ti, Fishbowl Punch och Mai Tais är alla färgstarka ö cocktails. Många parten tillhandahålla butiker bära billig Tiki-formad muggar eller kokosnötsskal att använda som glas. Om du vill ställa stämning på din luau försöka använda traditionella Hawaiian ukulele eller slack-tangenten gitarrmusik. En populär Hawaiian artist är sent Brother Iz, en berömd sångare och musiker, vars musik är lätt tillgänglig online. Om du har några soundscape sammanställningar den funktionen hav eller djungel ljud, kanske du vill lägga till dessa i så bakgrunder. Ställa rätt stämning med musik är ett bra sätt att bryta isen mellan gäster och föra öarna till din bakgård.

För inredning, fundera på att köpa några tropiska blommor för att placera i vaser eller centerpieces. Orkidéer, fåglar-of-paradis, och Plumeria alla färgstarka Hawaiian blommor. Du kanske också vill överväga att ge dina gäster leis som party. Fresh floral versioner, som är vackra och doftande, börjar runt $ 30 US Dollars (USD. ) för en ledig Luau, plocka upp fake-blomman eller leis plast, som finns på de flesta butiker parten tillhandahålla och kostar i allmänhet mindre än en dollar per styck.

Tiki ficklampor är ett populärt sätt att lätta ditt Luau, och lägga till en ö vibe. Dessa facklor bränna på olja eller propan och priserna börjar runt $ 10 USD. Om du använder en öppen eld utomhus, se till att hålla en brandsläckare i närheten och rensa ytan för varje torkade växter eller skräp som kan fatta eld. Vissa nyare modeller av utomhus facklor använda soldrivna lampor istället, och kan vara ett säkrare alternativ till ett barnkalas.

med grunderna tagit hand om, gör luau autentiskt er genom att välja en rolig aktivitet för part besökarna. Tänk dig en hula konkurrens, eller göra partiet retro 1960-talet genom att spela limbo. Fyll ett barns simbassäng med vatten och har gäster "fisk" för vatten-proofed party. Dessa ytterligare inslag är roliga, men inte nödvändigt. Luaus är tänkta att vara en plats för avkoppling och enkelt kul, så gör det din första prioritet att njuta.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.