Hur jag Planera en sista minuten-semester?

En sista minuten semester kan vara en underbar överraskning och en spontan flykt från det vanliga. Även normalt hålls över en helg eller några korta dagar, kan det vara ett bra sätt att ladda dig själv för dina dagliga rutinen och en sammanfattning äventyr. Du kanske tror att en sista minuten semester kommer att kosta massor av pengar, men du kan faktiskt kan spara några kronor om du planerar smart. Om du väljer att ta en sista minuten semester till ett område du bor i vanligt, ring din vanliga boende och se om de erbjuder rabatterade priser till återkommande kunder. Om du har träffat chefen på tidigare resor, be att få tala med dem och förklara din situation. Många små hotell och värdshus uppskattar kundlojalitet och kan ge dig en hel del.

Även om du inte har inne kontakter med krögare, vissa hotell erbjuder sista-minuten-erbjudanden på tomma rum. Bed and breakfast och hotell boutique kommer ofta rum som de inte kan fylla, och tjäna lite pengar är bättre än att ingen alls. Talk noga, och du kanske kan övertyga dem att ge dig en diskonteringsränta, även om de inte erbjuder dem som en vanlig speciell. Vara artig, öppna och berätta om hur mycket du behöver en snabb semester eller har beslutat att överraska dina andra större efter en dålig vecka. En sista minuten semester inte behöver vara tusentals miles away. Spara på flygresor och resor med bil eller tåg till en destination i närheten. Besöker en stad du aldrig varit på tidigare, eller stanna några nätter i en stad som man bara gå till för dagsutflykter. Du får en helt annan syn på området efter att ha besökt över natten, och kan upptäcka nya och spännande platser för framtida besök. Lokala rymningar kan vara lika avkopplande som sprutas ut till Hawaii för helgen, och kommer förmodligen att ge dig mer tid till din destination.

Men om du är fast beslutna att flyga till Neapel för en spektakulär pizza i helgen, nu är det dags att försöka använda din frequent flyer miles. Om du samlar miles genom ett kreditkort eller flygbolag program, handel dem om det överhuvudtaget är möjligt. Sista minuten-flyg är ofta dyra, men kolla på nätet resesajter. Nästan alla erbjuder någon specialerbjudanden på flygningar inom några dagar, så du kan ha tur och hitta en bra pruta på din destination. När det gäller att hantera kort överge ditt hem liv, nu är det dags att be om ett hus sitter. Äldre, ansvarar tonåringar ofta nöjd med chansen att komma ur sina föräldrars hus för en helg, och kan tiggde till utfodring av sällskapsdjur, så peka på någon mogen unga kusiner eller syskon du förtröstar på huset. Lämna dem enkla instruktioner, lite mat i kylskåpet, låsa sprit skåpet och föra dem tillbaka en nyckelring.

Nyckeln till en bra sista minuten semester är en vägran att betona om detaljer. Detta är en virvelvind tur, inte en välplanerad resa, så förbered för lite kaos och koppla av. Använd din sista minuten semester till de-stress, för att behandla en trött älskade, eller att hänge sig åt en ny romans. Om dina vänner ge dig en hård tid om din okrossbar rutin och ståtlig tempo genom livet, ett tillfälle att följa John Muir då och då, och "kasta en limpa och pund te i en gammal säck och hoppa över ryggen staket. "


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.