Hur får jag runt i San Francisco?

San Francisco, Kalifornien, är ett populärt turistmål med över 15 miljoner besökare under 2005 utöver stadens befolkning på knappt 800. 000 personer. Liksom många Kalifornien städer är San Francisco dåligt utrustade för att hantera den mängd biltrafiken att denna typ av tillströmning representerar, och besökare och medborgare uppmuntras att ta kollektivtrafik. För besökare kan ta kollektivtrafik i en främmande stad vara skrämmande, speciellt i en region med så många transit alternativ som San Francisco. San Francisco sätter ett högt värde på kollektivtrafik, och många informativa och hjälpsamma stadens anställda finns tillgängliga för att hjälpa besökarna att välja den bästa kollektivtrafik alternativet. Medan skrämmande i början, San Franciscos transiteringssystemet är relativt lätt att navigera, och bistånd är vanligen lätt att beviljas om så önskas.

San Francisco har flera viktiga kollektivtrafik alternativ med utgångspunkt i San Francisco Municipal Railroad, eller MUNI, som förvaltar bussen systemet, en del av den under jord järnvägen och linbanor. Dessutom är San Francisco en del av Bay Area Rapid Transit (BART) system, en serie höghastighetståg omfattar San Francisco och East Bay Area. San Francisco är också omfattas av Golden Gate Transit System, som ger väg till norra konst av Bay Area via buss-och färjetrafik, liksom Cal Train, som ger snabb service till San Jose. San Francisco har många stora taxibolag också. Besökare kan prova att köpa inträde för en eller flera av dessa system, MUNI erbjuder ett brett utbud av passerar allt från en dag till en månad som ger fri tillgång till MUNI och några andra förmedlingstjänster. När du flyger till San Francisco, besökare anländer till San Francisco International Airport, strax utanför staden San Francisco, som erbjuder ett brett utbud av transitförbindelser inklusive buss och Bart service. Förare kan närma sig staden från flera håll, och det rekommenderas starkt att bilarna blir säkert parkerat och vänster under hela resan, med tanke på den relativt billig och problemfri kollektivtrafik system. Biluthyrning finns även tillgänglig på flygplatsen, och de flesta biluthyrningsfirmor kommer att ge en karta för att hjälpa till med navigeringen. På grund av ständig expansion och statligt uppdrag jordbävning eftermontering, kan dock dessa kartor vara föråldrad, det är en utmärkt idé att konsultera skrivbord agent för exakt vägbeskrivning. Vid körning i San Francisco, måste du ställa dina parkeringsbroms och bromsa hjulen, förutsatt att du kan hitta parkering. Klockan sju kvadrat miles, är San Francisco en potentiellt promenera stad, även om de utmärkande bergen tenderar att göra detta till en atletisk utmaning. Lyckligtvis för besökare, de flesta av San Franciscos största sevärdheter ligger längs Bart och MUNI tunnelbanelinjerna som besökare att resa från ett hotell vid Union Square på zoo, till exempel. Inom gångavstånd från Union Square Hotel område finns en mängd museer och andra attraktioner samt, inklusive Chinatown, Museum of Modern Art, Asian Art Museum, och Embarcadero. När tar kollektivtrafik, finns en mängd lätt sökbara webbplatser som resenärerna kan använda för att kartlägga rutter. Dessutom är MUNI busshållplatser med omfattande system kartor förekommer över hela staden, och de flesta bussar kommer var 15: e minut under hela dagen. MUNI förare är mycket kunniga och kommer att hjälpa besökare att komma av vid rätt stoppa eller hitta den rätta bussen att överföra till. MUNI erbjuder även begränsade kabel och spårvagn tjänster till en mängd olika platser, men besökare bör vara medveten om att spårvagnarna kräver ytterligare priser.

När du lämnar San Francisco för East Bay, den snabbaste lösningen är att ta BART, som har en trans-bay väg som ansluter besökare på olika punkter längs med East Bay, inklusive Richmond, Berkeley, Oakland, och Fremont. Åker söderut, de flesta besökarna ta Cal Train, medan norrgående besökare kan ta sig olika färjor som tjänstledig från Embarcadero dagligen, eller ta kontakt med en mängd norrgående busstrafik på Transbay terminal, som ligger på 1: a och Mission Gator i budgetförordningen distrikt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.