Hur betalar jag för saker på kryssning?

Den metod som passagerarna betala för saker på en kryssning som ofta beror på vilken typ av fartyg och bekvämligheter som redan ingår i biljettpriset. Många större kryssningsfartyg arbete som all-inclusive resorts, med nästan alla vanliga utgifter (mat, logi, underhållning, utflykter, etc. ) som ingår i det ursprungliga biljettpriset. Andra fungerar mer som lyxhotell, med individuella konton som öppnats för varje passagerare att betala för saker på en kryssning på ett rum skattskyldighet ". När ett konto på ett kryssningsfartyg kan ge passagerarna möjlighet att ladda nominella kostnader och betala hela med ett kreditkort, det inte betyder ett kryssningsfartyg är ett helt kontanter mindre miljö. Passagerare som önskar spela ombord, till exempel, måste ge sina egna pengar för att köpa spelmarker eller polletter. Det är inte ovanligt att hitta åtminstone en ATM (Automated Teller Machine) ombord på ett stort kryssningsfartyg med casino spel.

Beroende på kryssningsfartyget mat-och dryck kan passagerarna måste också betala för drycker på kryssning, särskilt alkoholhaltiga drycker. Vissa kryssningsrederiernas erbjuda en särskild dryck plan som skulle göra det möjligt för passagerare att äta obegränsade mängder av läsk, te, kaffe och vatten för en nominell avgift. Om denna plan inte är tillgänglig, då passagerarna kan behöva en leverans av kontanter för att betala för icke-gratis dryck. Tipping bartendern eller vänta personal kan även kräva lite pengar om passageraren har inga planer på deponering alla servicepersonal vid slutet av kryssningen.

Utflykter kan ingå i det ursprungliga biljettpriset men detta betyder inte alla kostnader passagerarna kan ådra omfattas. Passagerare betalar normalt för saker på en kryssning som tillhandahålls av kryssningsrederi själv, inte hamnen länder fartyget kan besöka. Transport ordnas inte av kryssningsrederi för en organiserad resa får inte ingå i biljettpriset. Passagerare kan köpa mat eller presentartiklar med egen valuta, men de kan också behöva vidta åtgärder för att växla sina pengar till lokal valuta.

Generellt bör passagerarna ombord på ett kryssningsfartyg planerar att genomföra några kontanter med sig på resan, även om de flesta av de nominella kostnaderna kan tas ut till en enskild gäst konto och betalas med kreditkort vid resans slut. Om en passagerare planer på att ta mycket tid i en hamnstad, med en leverans av kontanter för att täcka mat, underhållning och resekostnader kan vara särskilt viktigt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.