Vilka är de olika typerna av Pachinko Machines?

Pachinko är en japansk född kombination av ett automatiserat spelautomat och ett flipperspel. Modellerade efter tidigt flipper spel, har pachinko maskiner att bli en nationell tidsfördriv i Japan och i hela Asien, särskilt i Taiwan. Det finns tre huvudtyper av pachinko maskiner, men mönstren lätt anpassningsbara för att passa en oändlig variation av stilar och teman.

Hanemono pachinko maskiner blev populär på 1970-talet och är fortfarande i Pachinkohallar över hela världen. Dessa tidiga modellerna är mer liknar pinball maskiner, eftersom de kräver en viss skicklighet att korrekt värdering och vinna. I Hanemono stilar, kommer att slå ett visst område av maskinen orsakar ytterligare hål för att öppna runt hål i mitten, så att du kan vinna lätt. Hanemono maskiner kostar normalt minst att spela och ge de minsta jackpots, men anses ofta de bästa maskinerna för nybörjare att prova.

Diji-Pachi maskiner började ta över pachinko scen från Hanemono stilar i 1990-talet. Dessa versioner har en digital skärm i mitten av maskinen som snurrar siffror som en spelmaskin. Beroende på hur och var kulorna falla, kommer siffrorna snurra i hopp om att producera en vinnande kombination, t. ex. tre identiska siffror i rad. Vinnande kombinationer kan starta en bonus eller "feber" rund, där utbetalningen ökar med varje efterföljande vinnande kombination.

en ovanligare form av pachinko maskin är kenrimono, som insiders fordran är bara för kunniga aktörer. Kenrimono använder en uppsättning särskilda regler som är inlärda som du spelar, vilket gör det en elit spel för seriösa spelare. I vissa versioner, om du vinner en runda, dina chanser att vinna en senare omgång multiplicera med tio gånger. Kenrimono pachinko maskiner erbjuder stora utbetalningar priser, men i början chanserna att vinna är mycket små.

konstnärlig utformning är ett viktigt inslag i alla tre moderna sorter av pachinko maskiner, liksom i sina tidigare föregångare. Medan tidiga versionerna var ofta målade eller ristade, kan dagens maskiner anpassas för att passa varje tema, karaktär, eller koncept. Populära figurer från japanska serier och filmer är ofta frågor av pachinko mönster, liksom legendariska figurer, djur, och även uppfann varelser. Själva utrustningen är oftast färgglada och har blinkande ljus, ljud, digital animering, och även musik.

Pachinkohallar finns över hela Japan och många andra områden i Asien, varierar i storlek från små kvarter arkader till Grand, casino-liknande proportioner. Samtidigt som utgifterna en eftermiddag glatt ösa pengar på dessa spel kan vara en rolig senaste gången för en casual gamer, är de tas på allvar av många spelare och även användas som en viktig inkomstkälla av skickliga spelare. För pachinko beundrare, är vintage eller sällsynta maskiner behandlas som ädla konst och ofta köps, säljs och handlas för hundratals eller tusentals dollar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.