Vilka är de bästa materialen att Wear i tropiskt klimat?

Vardagsliv i tropiska klimat kan vara outhärdlig när du bär mindre idealiska kläder. Tyger för tropiska klimat har ett antal egenskaper som gör dem väl lämpad att bära och använda i de regioner som blir varmt och fuktigt. Förutom att begära ut bättre tyg val bör du också prova kläderna på för passform och komfort, så åtsittande kläder eller kläder som passar märkligt kan vara irriterande i varmt väder. Du kan vara lättare att köpa tyger för tropiska klimat på den plats där du bor eller besöker, speciellt om du ser en lokal klädd i något som ser bekväm och sval. Som regel är de bästa materialen för tropiska klimat tillverkade av naturmaterial som rayon, bomull, linne och silke. Dessa material tenderar att andas mer än syntetmaterial som polyester gör, och de finns i en mängd olika färger och tjocklekar. Bomull, i synnerhet, är ett idealiskt material för ett tropiskt klimat, eftersom det kan tvättas och torkas. Som du samlar svettas i ett varmt klimat, möjlighet att tvätta dina kläder snabbt och enkelt i en maskin är en klar fördel. Silke och linne kan både göras i tvättbar varianter också, och det är värt att uppsöka maskintvätt tyger för tropiska klimat.

Alla lämpar tyger för tropiska klimat kan fuktspridande upp fukt bort från huden, i stället göra det möjligt att samla. Pooler av svett kan vara obekväma och potentiellt ohälsosamt. Lätta tyger för tropiska klimat skyddar också huden från hårda solljus, vilde växter och andra faror som kan uppstå. Överdriven exponering för solljus kan vara svårt på huden, varför det är en utmärkt idé att bära långärmat och byxor eller kjolar i ett lätt tyg, för att ge ett extra skydd. Dessutom bör du använda solskyddsmedel för att skydda din hud. Som en allmän regel, ljusa tyger är ett bättre val för ett tropiskt klimat, eftersom de avspeglar ljus och värme. Detta är anledningen till kläder och mode i varmt klimat brukar använda naturliga fibrer, eftersom de är bättre lämpade för tillverkning av tyger för tropiska klimat, och för tillverkning i ljusa färger. Vit, beige och pasteller är vanliga val, och de kan vara broderad med tråd för att skapa färgstarka mönster. Tyger för tropisk klimat behöver inte vara tråkig vit eller chockerande mönstrad, alternativen är varierande när det gäller inredningen.

Kläder för tropiska klimat bör också vara lös och bekväm. Många kulturer har traditioner av rinnande plagg som tillåter luftcirkulation nära kroppen. Förutom att vara nedkylning, bidrar detta också till att hålla kroppen torr, förhindra potentiella hudinfektioner och infestationer svamp. Personer med övervikt kan också vilja överväga att använda en kräm eller puder på områden av huden som utsätts för nötning, för att förebygga smärtsamma sår vid slutet av en dag fylld av aktivitet i ett tropiskt klimat.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.