Vad bör jag tänka på när du satsat på en hästkapplöpning?

Medan satsa på en häst ras kan vara ett bra sätt att få lite extra pengar, det finns ett antal saker att tänka på när man tittar på de lämpligaste valen. Till exempel vadhållning på favoriten är ofta inte den bästa insats att göra. Huruvida gynnade vinner eller inte, det finns många andra spel och sätt att tjäna pengar när du satsat på en hästkapplöpning. Det första du bör överväga är vilken typ av insats man vill placera. Den vanligaste insatsen är den rakt upp satsningar, sådana spel för att vinna, plats eller show. En vinst satsning betalar om hästen valt vinner loppet. En plats satsning betalar om hästen släpper första eller andra. En show satsning betalar om hästen platser tredje eller bättre. Om en häst satsning för att visa och platser först, kommer den som släpper ut bet få en lägre payout än han eller hon satsa på hästen att vinna. Den andra typer av spel att tänka på när man satsar på en hästkapplöpning kallas exotiska spel. De kör gambit val. En Exacta vad är ett vad meningen att förutsäga de hästar som avslutas första eller andra i den ordningen, och är den vanligaste typen av exotiska bet. En quintella bet förutspår hästar som avslutas med de två översta platserna, oavsett ordning. En Trifecta förutspår de tre första placerade i exakt den ordningen. En superfecta förutspår de fyra första i nämnd ordning.

Naturligtvis desto svårare satsar, desto högre blir utdelningen. Därför kan det vara så att en vinst per dag på banan på en exotisk satsning kan sätta en spelare framåt mycket snabbt. Dessa är mycket lukrativ, men mycket svårt, spel. I vissa fall blir satsa på en hästkapplöpning vadslagning på flera hästar. Vissa låtar kommer att erbjuda spel såsom en daglig dubbel, där spelare kan försöka välja vinnarna i två utvalda lopp. I andra fall kan det vara möjligt att välja vinnarna i mer än två raser.

satsa på en häst ras sker ofta genom vad som kallas en parimutuel betting. Detta pooler alla spel av en viss typ till en enda enhet. När detta är gjort är utbetalningarna baseras på mängden i poolen, minus ett snitt för spåret. I vissa fall kan en häst vara så starkt favoriserade att om man vinner, kan spåret faktiskt förlorar pengar. Men i dessa fall kommer utdelningen är vanligtvis mycket låg.

Därför är många av dem som försöker försörja sig på banan kan försöka välja en vinnande häst som är i mitten av odds som var 8 /1 till 14 /1. Detta kommer att ge en god avkastning på investeringen, bör hästen vinner. Välja hästar med lägre odds kan öka chanserna att vinna, men i fall av förlust, kommer det att ta längre tid att återfå dessa förluster.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.