Vad är visum?

Ett visum eller resevisum är ett dokument som ger någon tillstånd att resa till ett visst land och stanna där under en viss tid. Visering får stämplas eller limmas direkt i ett pass för bekvämlighet, eller så kan utfärdas separat, i form av dokument som måste skyddas omsorgsfullt så att de inte går förlorade eller stulna. Vissa nationer kräver att alla som går att få visum, medan andra har så kallade ömsesidiga avtal med vissa nationer som åsidosätter visumkrav. Det är viktigt att kraven forskning visum innan du reser utomlands, i vissa fall resenärer måste ansöka om visum innan de försöker ta sig över gränsen.

Ordet "visa" är en förkortning av det latinska fras, carta visum , som betyder "handlingen har sett. " Visering vidta ett antal former, alltifrån turistvisum till invandring visum, och varje typ av visering som har sin egen ansökningsprocessen. Till exempel att någon som vill in i ett land att göra affärer skulle behöva ansöka om ett arbetsvisum, medan någon som planerade att flytta till ett land som skulle gälla för en invandring visum som skulle ge dem möjlighet att gå i land och stanna där i ett viss tid och samtidigt eftersträva medborgarskap eller förnya uppehållstillstånd.

Visum vanligen upphöra efter en viss tid. I vissa fall kan ett visum förlängas med tillstånd, medan det i andra fall måste människor att lämna ett land och ange det att få ett nytt visum. Viseringar kan också fastställa hur många gånger någon skriver in och lämnar ett land. I fråga om ett enda visum, är viseringen avbrytas så snart resenären lämnar landet. I en flera inresor, kan någon komma tillbaka flera gånger innan viseringen avbryts. när man tittar på visum bör du kunna tala om vilken typ av visering som den är, hur länge viseringen bra för, och om inte flera poster tillåts. Särskilda visumrestriktionerna kan också skrivas på eller framgår av den klass av visum. Till exempel är människor med turistvisum i allmänhet inte tillåts arbeta. Om du inte är säker på att restriktionerna för ett visum, ska du be invandring tjänstemän. I vissa fall är ett visum utfärdat av invandringen tjänstemän när någon passerar en gräns till ett nytt land. I andra fall måste människor ansöka om visum innan du reser. Under ansökningsprocessen, får sökanden frågade om han eller hon har tillräckligt med pengar för att överleva i landet under den tid viseringen, och förfrågningar kan göras om den sökandes hälsa, karaktär och avsikter för det planerade besöket. I vissa fall är viseringssökande också fingeravtryck och bli fotograferade.

En visering kan nekas av någon av flera skäl. Personer med vissa infektionssjukdomar, till exempel kan få reda på att söka behandling för dessa sjukdomar innan en visering kommer att utfärdas. Viseringar kan också nekas människor som skulle kunna tänja på systemet i det land de besöker, till exempel att någon utan tillräckligt med pengar blir av kan nekas visum av oro för att han eller hon kunde lita på allmänhetens hjälp för att få hjälp.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.