Vad är skillnaden mellan regionala flygningar och Inrikes flyg?

Termen regionala flygningar kan vara en av de mest missförstådda i flygindustrin och det finns en enkel anledning till det. Trots att begreppet ofta används för att beskriva vissa flygningar, finns det ingen regel på plats, eller definition, för att avgöra vad en regional flygning. Således är skilja regionala flygningar från inrikesflyget problematiska.

Inrikesflyg är flygningar att inleda och avsluta i samma land. Regionala flygningar även initiera och avsluta i samma land. Dock regionala flygningar liknas vid flygningar över kortare avstånd. Till exempel, flyg mellan Miami, Florida och Los Angeles skulle Kalifornien betraktas inrikesflyg. Flyg mellan Miami och Orlando, båda i Florida, kunde anses regionala flygningar.

Trots att det saknas en enhetlig definition, det finns ett antal förslag som skulle vara meningsfullt när terming en viss flygning ett regionalt flyg. Regionala flygningar kan alla flygningar som finns inom en dag att köra, eller från 12 till 15 timmar, av ursprung flygplatsen. Detta skulle, som standard, begränsa området till ett visst definierat geografiskt område. En annan möjlighet är att dela upp USA upp till kvartalsvis regioner och säga alla flygningar inom detta område är regionala flygningar. Men godtyckligt drar linjer leder till vissa problem. Till exempel, en flygning med ursprung i St Louis, Missouri och landning i Louisville, Kentucky kan vara mellan två olika regioner. Dock är avståndet mellan de två städerna lätt att nå i dag att köra. Faktum är, enligt denna definition, kan vissa regionala flygningar vara längre än vad som skulle kallas inrikesflyg. Detta gör definitionen något tafatta.

Kanske regionala flygningar bäst definieras av vilken typ av flygplan som används. Denna definition skulle vara bäst för ett antal olika skäl. Ofta mindre jetplan eller prop flygplan har en begränsad flyg avstånd, så de måste hålla sig inom ett mer begränsat geografiskt område än en jumbojet.

Normalt är dessa mindre jetplan kallas pendlare jetplan eller regionala jetflygplan. Så det vore logiskt följa de tjänar regionala flygningar. Vanligtvis är dessa jets väga mindre än 50 personer och har en räckvidd på en enda tank bränsle på cirka 1. 500 miles som mest. Således, om du tar ett flyg som har cirka 50 platser eller mindre och du kommer mindre än 1500 miles, kunde man rimligen term som ett regionalt flyg.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.