Vad är skillnaden mellan ett vandrarhem och ett hotell?

Hotell och vandrarhem både erbjuda boende för resenärer. Medan de två ger en torr plats att bo, de upphör likheterna där.

Hotell anses lyxigare än vandrarhem och därmed dyrare. På ett hotell man kan ha sitt eget rum och badrum samt hemtjänst och andra bekvämligheter. En person boende på hotell kommer att få sina väskor transporteras till sitt rum, rena handdukar levererade och hans bädd består dagligen.

Vandrarhem i allmänhet används av yngre resenärer med mindre pengar över. Som besöker ett vandrarhem kommer sannolikt att krävas för att dela rum samt bad och dusch. Förr sattes rum upp sovsal mode, med gemensamma duschar. Numera Vissa vandrarhem erbjuder enkelrum och badrum, medan delad, skulle kunna tillgodose bara en gäst i taget. finns vandrarhem oftast förknippas med backpackers som söker billig, tillfälliga bostäder samt en plats för en dusch och en måltid. Vissa vandrarhem kommer att innehålla en varm måltid eller dryck i bostadsutrymmen priset och de flesta kommer att ge ett kök där gästerna kan laga sin egen mat. Under en hotellvistelse, är en på egen hand när det gäller att hitta ställen att äta, om inte en måltid ingår i paketet.

Vissa vandrarhem kommer att gästerna kan arbeta i utbyte mot en rabatt eller en natt. När du bor på hotell på andra sidan ett bäst att inte försöka checka in utan kontanter eller ett giltigt kreditkort. Dessutom kan hotellet vända bort gäster som är mindre än rena. Hostel ägare används för backpackers och långväga cyklister cykel dyka upp i stort behov av en dusch.

hotell kommer att ge gästerna mini refrigerators, wet bars, kabel-TV, trådlös Internet, telefon, strykjärn och hårtork. Ett vandrarhem ger oftast inget av ovanstående. De boende på vandrarhem, medan minimal, är inte obehagligt. Om du bor på ett vandrarhem, det finns en god chans att du kommer att träffa likasinnade människor med intressanta historier att berätta. I ett hotell, du förmodligen inte kommer att lära känna den person som vistas i rummet bredvid dig. Vandrarhem ger ofta en gemenskap rum där gästerna kan mingla och spela biljard eller titta på tv. På en hektisk natt, kan detta innebära ett trångt och bullrigt stanna. Ett hotellrum, å andra sidan ger integritet och tyst.

Vissa vandrarhem inte levererar linne vilket betyder att gästerna måste ta med sig egna. Dessutom har många vandrarhem, speciellt vandrarhem, kräver deras gäster att följa sina regler, som omfattar ett utegångsförbud. Detta kan också innehålla någon dryck eller rökning. Eftersom vandrarhem är mer kommunala, skulle man behöva vakta sin egendom. Detta kan innebära att sova med kontanter och kreditkort på ens person.

Både hotell och vandrarhem erbjuder en säng och tak för trötta resenärer. Extra bekvämligheter är upp till den enskilde så är det viktigt att notera, du oftast får vad man betalar för.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.