Vad är skillnaden mellan en producent och en Executive Producer?

För dem som arbetar i underhållningsbranschen, titlar ofta har en särskild betydelse. En titel som linje producent , associera producent eller medproducent inte kan ha samma elegans som producent eller exekutiv producent , även om alla dessa positioner som anses avgörande vid produktion av en film eller TV-serier. Skillnaden mellan en producent och en exekutiv producent kan vara en fråga om perception, eller det kan finnas en mätbar skillnad när det gäller övergripande deltagandet i projektet i fråga. I allmänhet är en producent i branschen att göra filmer eller TV-program eller teaterproduktioner. En producent har ofta sitt eget produktionsbolag, komplett med alla kreativa, tekniska och ekonomiska besättningar krävs för att slutföra ett projekt. En producent kan också fästas avtal till en stor film studio, vilket betyder att han eller hon kunde använda internt talang eller hyra fristående entreprenörer. En producent är vanligtvis arbetar med ett visst projekt från den första behandlingen av en lovande till skript till de slutliga främja en färdig film. , en verkställande producent, å andra sidan kanske inte riktigt lika involverad i alla aspekter av projektet. Skaparen av en tv-serie kan få titeln exekutiv producent på grund av sin medverkan i skrivprocessen eller den långsiktiga visionen om ett pågående projekt. En privat investerare i en film kan också belönas med en exekutiv producent kredit, trots att hans medverkan kan vara minimala. Major studios med betydande ekonomiskt intresse i ett projekt ofta tilldela en erfaren producent eller manusförfattare studio övervaka en produktion på verkställande nivå. Medan högsta auktoritet kan fortfarande ligger hos producenten, en exekutiv producent kunde se till att produktionen är att hålla sig inom sin budget eller fast vid filma schema.

Det finns en debatt inom underhållningsindustrin över de olika avdelningarna till producenterna. Enligt unionens riktlinjer, nästan alla som får en skärm kredit måste kompenseras enligt hans eller hennes Förbundets löneförhöjningar. Även om en producent kan få en generös lön och andra ekonomiska förmåner för hans eller hennes engagemang i ett projekt, en hjälpare som finansierat eller ett manus läkare som övervakade revideringar kan också ges en eloge som exekutiv producent. Denna praxis kan leda till vissa motsättningar mellan producenter som övervakar hela projektet och favoriserade skådespelare eller författare som får vad som närmast hedersuppdrag producent krediter.

Ett antal bidragsgivare en film kan vara hedras med exekutiv producent kredit, är bara en producent berättigad till industrin erkännande som Golden Globe eller Academy Awards.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.