Vad är skillnaden mellan Disney World och Disneyland?

amerikansk serietecknare Walt Disney's vision och kreativitet etablerat en tecknad dynasti, med början från början till mellersta delen av det tjugonde århundradet. Denna dynasti kulminerade i utvecklingen av Disneyland, USA: s första nöjespark i Anaheim, Kalifornien. Disney öppnade parken 1955 och blev en omedelbar succé. Disney var dock inte nöjd och beslutat att utveckla ännu en nöjespark, här ett mycket större och betydligt mer ambitiös. Även om den grundläggande skillnaden mellan Disney World och Disneyland är läge-Disneyland ligger i Anaheim, Kalifornien, medan Disney World ligger utanför Orlando, Florida-det större skillnader mellan de två parkerna utbud allt från kreativa vision till dag till dag operationer.

Disney World och Disneyland baseras på liknande idéer: att tillhandahålla allmänheten med en flykt från verkligheten, en plats där fantasin allenarådande. Det var med denna vision som Walt Disney kom på idén att Disneyland. Efter parkens byggdes dock insåg Disney ett grundläggande problem i parkens design när han såg en cowboy från en del av parken vandring genom futuristiska Tomorrowland. Det förstört fantasy för Disney, och så han beslöt att bygga en park, en som löste de problem som originalet. En av de grundläggande skillnaderna mellan Disney World och Disneyland ligger i parken dagliga verksamheten. Disney World syftade till att undvika själva problemet Walt Disney fläckig med cowboy vandra genom Tomorrowland, en serie tunnlar byggdes under Disney World, som gör det möjligt för arbetstagare att flytta från ett område av parken till en annan utan att upptäckas vid gästerna. Disney World och Disneyland är båda baserade på den fantastiska, och så Disney försökt undvika sådana förväxlingar som skulle ge besökarna möjlighet att tas ur den fantastiska världen.

Disney World och Disneyland båda dela Walt Disney's kreativitet och fantasi, men Disney själv bara såg Disneyland förverkligas. Han dog innan byggandet på Disney World ens hade börjat, och hans bror Roy tog hand att se till att parken blev byggd. Även Disney World och Disneyland båda delar Disney's vision är Disney World betydligt större och innehåller många olika aspekter på semesterorten, till exempel Magic Kingdom, Epcot Center, MGM Studios är alla en del av Disney World komplexa, medan Disneyland är betydligt mindre och omfattar mycket färre separata avsnitt. Disney World faktureras som en samling av parker och utväg, medan Disneyland beskrivs som en mycket mindre park.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.