Vad är en Wand?

En trollstav är ett objekt med oerhörd legendariska betydelse, som tros vara en källa av kraft och magi. Från gamla religiösa riter till modern ceremoniell skärmar är Wands används för att beteckna en makthavare. Med den otroliga popularitet Harry Potter böcker och filmer, stavar har blivit populära presenter till fans av böcker och filmer. p

Stavar är vanligtvis gjorda av trä, ben eller metall. I den grekiska mytologin, var en av de diskuterade tidigaste stavar det caduceus av Hermes. Detta kort stav med två ormar slingrar runt det skulle bli en symbol för läkare i modern tid. Den Eskulapstaven, son till Apollon, har också sagt sig ha helande kraft från gudarna.

Många forntida religioner används särskilda stavar, eller stavar, för ceremonier. De kan ha påbörjats som trumpinnar används av helare eller trollkarlar i gamla shamanistiska ritualer. I magiska traditioner som Wicca är Wands används som fokuserar objekt för makten. Stänger och stavar, som är längre versioner av stavar, används också för liknande ändamål, och nämns flera gånger i Bibeln som verktyg för Moses.

Stavar göra en sekulär symbolik saknar samband med övernaturliga eller magiska krafter. Den scepters av kungar och drottningar är en typ av ceremoniella staven används som en bokstavlig symbol för makt. Ledare i orkestrar använder också en stafettpinne som ofta kallas ett trollspö, för att beteckna sin makt och position. Även den Kräkla av höga kyrkan tjänstemän inom vissa religioner är tänkt som ett tecken på position, snarare än ett objekt genomsyrad av magi och trolldom. I fiktion, Stavar är en integrerad del av guiden lore. I J. R. R. Tolkiens Sagan om Ringen , både Gandalf och Saruman använder stav fokusera magisk energi och som en kraftkälla. The world of fantasy-rollspel såsom Dungeons Dragons -serien har också en trollstav eller stång som främsta vapen i guiden tecken.

I J. K. Rowlings fenomenalt framgångsrika Harry Potter -serien, är wandlore en viktig del av handlingen. Stavar i den påhittade världen sägs ha en samhörighet med sina herrar, och kommer att arbeta i samförstånd med ägarens önskemål. Sökningen och verkliga ägandet av ett legendariska staven utgör en betydande del av insatsen i klimat sista boken.

Normalt Stavar är mellan 6-16 i (15-40 cm) lång, och snickrade och dekorerade. Om du använder trä, kan varje sort användas för att göra en trollstav. En keltiska diagram finns matchande vissa träslag till födelsedagar, det var med detta system att Rowling valde material för hennes huvudpersoner "Wands. Metall eller ben Stavar är svårare att komma med denna framställning är svårare, men om du har carving eller etsning förmågor, kan du skapa en unik trollspö egen.

Många företag säljer nu stavar som en nyhet eller gåva objekt. Medan några av dessa är avsedda som billiga leksaker för barn, andra är mycket inredda och avsedd att användas i magiska ritualer eller för visning. Carved Stavar variera i pris från $ 30-$ 80 US dollar (USD) och är en underbar present till någon magi entusiasten. För äkta Harry Potter fans, exakta kopior av hjältarna "Stavar finns också att köpa.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.