Vad är en Rave?

Ett rave är en typ av hela natten dance party, populär i många delar av världen. Begreppet är hämtat från den jamaicanska ordet för fest, rave, men sant ravefester egentligen började inte förrän på 1980-talet. Ett rave kan vara lagliga eller inte beroende på där evenemanget hålls. Partying all night är inte olagligt, men verksamheten i samband med yr kan vara. Till exempel, för en tid, hölls en del i övergivna lagerlokaler eller platser som inte är med industri ett stort antal människor eller fest aktiviteter. Dessa var ofta halvt spontana händelser, med tillkännagivande sprids ryktesvägen. Det bör noteras att många ravepartyn är juridiskt hålls, men verksamheten på ett rave definitivt över gränsen in i olaglighet när minderåriga barn serveras alkohol eller när narkotikabruk är otyglad.

Gemensamt för tidigt rave rörelsen i många länder var användning av ecstasy. Inte alla som deltog tidigt raves använt kokain, men många gjorde. Dagens ravepartyn, lagliga eller ej markeras med inte bara användningen av ecstasy också lagt av andra droger som methamphetamines, kokain och hallucinogener. Oro också föreligger i fråga om användningen av narkotika datum våldtäkt på raves. Med tanke på den mörka och livliga atmosfär flesta ravefester är det ganska lätt att spika en drink. Därför finns det regler för gå raves att rädda. The Rave part inte präglas av våld, faktiskt ganska ovanlig på rave evenemang. Som en utväxt av hippy rörelsen och syran subkultur, det rave är mer sannolikt att understryka acceptans av andra människors beteende, en gemensam kärlek till elektronisk musik, och en önskan om kul. Ironiskt nog, raves populariteten på rave och dess acceptans i den allmänna kulturen har lett till mer våldsamma händelser än de tidigare illegalt.

Föräldrar var säkert rätt i att oroa tonåren säkerhet på raves sedan langare ofta strök dem. Ibland föräldrar organisera säker raves och fester dans för barn, och fester som varar hela natten är gemensamma för stora evenemang studentexamen. Endast examen seniorer har rätt att närvara, och de får inte lämna under en Grad Night händelse. i både USA och Kanada, ravefester är mer och mer accepterade, speciellt när de utförs lagligt och övervakas. Vi rekommenderar att folk bara närvara juridiska händelser och att de går händelserna i en grupp.

För säkerhets skull, är det en bra idé att tänka på några drinkar du dricker på ett rave, och att ha en kompis när du använder badrummet. Om du lämnar en drink obevakad, kasta ut och inte accepterar en drink från någon du inte känner väl. Lämna aldrig rave med någon du inte känner, och om vänner planerar att dricka, göra utse en förare. Var noga med att hålla en mobiltelefon händig och har en nödsituation kontakta om du utsedd förare inte följer reglerna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.