Vad är en Mime?

Mime är tysta konsten att agera ut en scen eller uttrycka känslor med gester och ansiktsuttryck. Även om många människor tänker sig franska när de tänker på mim, mime som underhållning går tillbaka till de gamla grekerna och romarna. Mime då var populära i Italien innan det nådde Frankrike. Mime var så populär i Frankrike att skolor mim fastställdes och traditioner av Franska mimare följde. Twentieth-century American Mime skiljer sig mycket från den franska versionen.

forngrekiska aktörer bar masker och utfört mimare av vardagliga aktiviteter och dramatisk natur-centrerad mimare kallade "hypoteser" inför tusentals människor på Atens Theater Dionysos. Romarna förde mime till Italien efter att de erövrat Grekland. Mime kom till Paris 1811 med ankomsten av Bohemian Jean Gaspard Batiste Deburau, son till en turnerande akrobatiska familj.

Deburau stannade kvar i Frankrike och utvecklat den gamla konsten att mima till den mer polerade och uttrycksfull modern version som finns kvar än idag. Hans mest kända karaktär var kärlekskrank Perriot. Jacques Copeau, Charles Dullin, Etienne Decroux, och Jean-Louis Barrault är välkända i konsten att mime efter första världskriget I. Den väl mottagna 1945 franska filmen "Les enfants du Paradis," co-starred Barrault och Decroux och berättade den fiktiva berättelsen om Deburau s mime arbete från sin början i Paris. Den berömda franska mim, Marcel Marceau, var elev hos Decroux. Liksom Duburau's Perriot, Marceau karaktär, Bip, var mest ned på sin tur, men ibland hade livsverk ut för honom. Bip bar en blomma på hans hatt och en kort päls. Marceau arbete ingår påverkan av stumfilm stjärnor som Charlie Chaplin och Marceau var mycket originell och mästerlig i konsten att mim.

Mime har två huvudtyper: abstrakt och bokstavlig. Sammanfattning mime ofta inte har någon tomt eller huvudperson, utan snarare är ett uttryck för känsla som används för att framkalla tolkande tankar om ett allvarligt ämne. Literal mime ofta komiska eller används för att berätta en historia. Gester och bilder visar en tydlig och oftast roliga berättelse om konflikten möter huvudpersonen.

Många kombinationer av båda typerna av mim är möjliga och pantomim rörelser är också vanligt att mima. Pantomim är användningen av rörelsen och gesten i att berätta en historia, vanligtvis i en komisk sätt och är en mer bokstavlig typ av mim. De gamla grekerna och romarna används pantomim danser i sin mimik. Den tjugonde århundradet såg mime att inkluderas i vaudeville, cirkus, och mäktiga konserter. Amerikanska komiker såsom Dick Van Dyke och Red Skelton var kända för bland annat mime i sin muntliga arbete. Paul J. Curtis grundade konstform som kallas American Mime 1952.

American Mime kombinerar båda, spela, skriva och pantomim dans och är mycket skillnad från franska versionen av mim. Curtis slogs av den tysta aspekt av fransk mim, men ville agera och dansa ännu tydligare. Curtis är grundare och direktör för det amerikanska Mime Theater i New York City.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.