Vad är Wall-E?

WALL-E är den nionde långfilmslängd animerad film av Pixar Animation Studios. Filmen släpptes den 27 juni 2008 till bred kritik. Filmen följer livet i den sista roboten på övergivna jorden, är en Waste Allocation Load Lifter Earth-Class, vars akronym WALL-E. var Filmen ursprungligen conceptualized på mitten av 1990-talet lunchtid mötet före frisläppandet av Pixar första film, Toy Story . Vid mötet gjorde Pixar kreativa team flera förslag till framtida filmer, varav många skulle bli framgångsrika filmer under det följande decenniet. Vid den tiden ansågs roboten historien alltför mycket av en risk att sätta i omedelbar produktion, eftersom det skulle medföra avsevärda tekniska framsteg och problem historien om hur du bygger en tomt runt ett helt isolerade karaktär. Director Andrew Stanton har upprepade gånger sagt att idén stannade hos honom, trots att han inte skulle utveckla konceptet förrän regisserat otroligt lyckad Finding Nemo .

WALL-E berättar historien om den ensamme roboten, vars liv är för alltid förändras när en snygg sond robot som heter Eve sänds till jorden för att hitta tecken på kommande beboelighet. I den 22-talet hade människor att lämna jorden efter höga halter av föroreningar förstörs förmåga att uppehålla liv. För 700 år har människan levt en lugn fanns ombord på rymdstationen Axiom, väntar på den dag då robotar kvar att rengöra planeten kommer att slutföra sitt arbete och livet kan återgå till planeten. Tyvärr, med undantag av de härdiga WALL-E, robotar misslyckades, lämnar planeten täckt med skräp mycket längre än väntat. När Eva upptäcker växtliv, återvänder hon till Axiom att rapportera sina resultat med slagen WALL-E släpa tätt bakom.

Filmen har inslag av ett bibliskt ursprung historia. Vissa kritiker har påpekat Evas namn som en möjlig hyllning till den första kvinnan i den bibliska Moseboken, och noterade att hon påminner om den bibliskt-signifikant duva. Den filmmakare attribut också mycket av sin karaktär inspiration till tidiga filmer, däribland arbetet med Charlie Chaplin och Buster Keaton. De första 45 minuterna av filmen inte innehåller mänsklig dialog, som WALL-E och Eve gör robot ljud istället för att tala ett mänskligt språk. För att underlätta denna form av dialog, arbetade Andrew Stanton i samförstånd med ljudtekniker Ben Burtt, som skapade roboten språk R2D2 i Star Wars filmer. Stanton skulle skriva scener med mänsklig dialog, vilket Burtt skulle leda till robotliknande ljud med hjälp av vad han kallar för ljud marionetteatern. Genom att kombinera allmänt erkända ljudmönster med uttryck och situationen, publiken kan förstå robotar avsikter och känslor utan att specifikt förstå deras ord.

Director Andrew Stanton tyder på att filmen är tänkt att vara en undersökning av vad det innebär att leva och vara levande. Människor i filmen har blivit så sliten uppger att de nästan inte kan bilda kärleksfulla relationer med varandra. Eve och WALL-E är inte tekniskt levande, som robotar, men deras kärlek till mänskligheten och varandra ger dem möjlighet att leva snarare än att bara överleva enligt order. Filmen hyllas av många kritiker som en av de bästa filmerna 2008, en utmärkt uppföljning av Stantons Finding Nemo och en nionde värdig inträde på Pixar kanon av filmer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.