Vad är Epcot?

Epcot är en experimentell Disney temapark baserad i Orlando, Florida. Ursprungligen bygger på Walt Disney's teorier om stadsplanering och ny teknik, har parken sedan dess blivit ett landmärke temapark av Walt Disney World Resort. Sin betoning på världens kultur och innovationer har lett till vissa motstridiga designelement hela sin historia, och vissa kritiker anser att parken är aldrig riktigt säker på vilket sätt det kommer.

Walt Disney, visionära grundare av Disney-imperiet, ville ursprungligen att bygga en experimentell gemenskap utnyttja den senaste tekniken och urban idéer planering. Staden skulle vara konstruerad för 20. 000, och skulle vara ständigt återuppfinna sig själv som nya framsteg kom. Namnet "Epcot" är en akronym för experimentell Prototype gemenskapen of Tomorrow. Visionen om Disney slutfördes aldrig, och efter hans död, beslöt Disney tjänstemän att ta parken i olika riktning.

Imagineers, formgivarna att skapa och bygga Disney attraktioner, konflikter under temat för Epcot. Medan vissa favoriserade ära Walt Disney's futuristiska ideal, insisterade andra att parken skall vara en hyllning till världens kultur. Så småningom nåddes en kompromiss av slagen, med halva parken skall gå till varje tema. I Futureworld, är drömmar om Walt Disney tillämpas på en mängd futuristisk attraktioner. Rymdskeppet Jorden, den enorma metall sfären som är signaturen inslag i parken, är en tids-maskin åka genom historien av människor, från grotta-bostad tider till nutid. Innoventions erbjuder flera rum fulla av ofta-uppdaterade ny teknik och maskiner för att spela med och lära om. På Mission: Space, ryttare uppleva en simulerad raket-fartyg blast-off och resa till Mars. är den andra halvan av Epcot ägnas till World Showcase Pavilions, en serie på 11 avsnitt som vart för att representera tullen, inredning och kök i ett annat land. Norges paviljong har en åktur på ett vikingaskepp replika, en modell av en norsk kyrka, och ett bageri där traditionella bakverk säljs. I den japanska paviljongen, en jätte Pagoda och prydnadsväxter trädgård ge gästerna en plats att vila och koppla av under provtagningen japansk mat. Kanske mest kända attraktion är den amerikanska Adventure, en teater-liknande utställning av de senaste 200 åren i Amerika, berättad av Ben Franklin och Mark Twain.

Epcot öppnade blandade recensioner 1982. Vissa experter tror att parken har lidit av en brist på övergripande ledningen, men det fortsätter att locka många fans in the 21st Century. Under 2007 noterade parken 10,9 miljoner gäster, vilket gör det den tredje mest besökta nöjespark i landet. Medan Walt Disney's dröm om ett mönstersamhälle byggdes aldrig av Disney Corporation, andra områden i Florida antog hans ideal mot stadsplanering. Staden Celebration, Florida är somliga tror att har utformats med tydliga uppgifter om Disney's inflytande.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.