Vad är Bingo?

Bingo är ett spel ofta spelas med ett stort antal människor i hallar och andra lokaler. Människor är antingen ges eller kort köp av 5 x 5 rutnät som har totalt 25 siffror. Varje sektion av rutnätet har ett nummer som vanligtvis ihopkopplad med bokstäver som går över toppen på nätet. En samtalsgrupp drar ut kort eller använder bingobollar ringa ut varje nummer. Spelarna märker sina platser om de har bokstaven /sifferkombination på bingo rutnät kort. Målet med bingo är att vara den första att få fem nummer i rad, horisontellt, vertikalt eller diagonalt. När en person får fem nummer, han eller hon hojtningar ut "BINGO" och kan belönas med priser eller pengar, eller helt enkelt den tillfredsställelse att vinna.

Bingo kan ett barns spel, men det är mycket vanligare som ett hasardspel spel som används för att tjäna pengar till välgörenhetsorganisationer. Många kyrkor erbjuder bingo nätter gång i veckan och vissa aktörer delta i dessa mer religiöst än de gör söndag tjänster. Folk köper ofta mer än ett rutnät kort för varje bingospel för att öka deras chanser att vinna. Med den här inställningen vinnare brukar få pengar om de är de första att få bingo, och kan kalla det innan någon annan gör. Eftersom Bingo är ett populärt spel, finns det nu många internetdobbleriplatser som erbjuder någon variant av spelet. Dessa spel kan vara automatiska funktioner, som innebär kort när siffrorna visas på skärmen. Några sådana spelare som tycker om social karaktär bingo nätter hitta Internet bingo en dålig ersättning.

Typer av bingo har spelat sedan den 16: e århundradet, och har också lekt på lotto. Till skillnad från bingo, har lotto siffror inte att bilda en linje på någon slags nätet för människor att vinna. Flesta lotto spelare vinner genom att helt enkelt ha alla nummer kallas för lotto draw.

inom spel annan definition av bingospel existerar. I Scrabble? när en spelare kan använda samtliga sju brickor i ett ord, han /hon har vunnit en bingo. Hitta en bingo och att kunna spela upp flera sådana under scrabble spel ökar betydligt poäng, eftersom varje bingo tilldelas ytterligare femtio poäng.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.