Hur spelar jag Kinaschack?

Kinaschack Varken dammen, eller kinesiska. Den enkla spelet är populärt bland alla åldrar, though. Kinaschack är baserade på "Halma," ett spel löst baserad på brädspelet den Brittiska "Hoppity. " Halma kom till på 1870-talet 1880-talet i Storbritannien. Ett tyskt bolag ändrat Styrelsen i kön den välbekanta-pointed star vi idag vet det och kallade "Stern-Halma," Stern som betyder "stjärna. "

Kinaschack utvecklats lite senare, dok med stjärnformade ombord, och Spelets Nuvarande namn I Slutet av 1920-talet. Det hänger Samman med modefluga Ljudupptagning Oriental. Spelet är Fortfarande kallas Halma i Europa, dar det spelas mer likt det ursprungliga spelet. Två till sex spelare kan spela Kinaschack. Varje spelare har tio kulor placeras I SAMMA färg punkt på stjärnan, och Syftet med spelet är Att Få alla SINA kulor över hela linjen i Den andra spelaren stjärna punkt. Det vanligaste sättet Att spela är "hop-over"-metoden. Spelarna Rör sig En enda marmor I ett Angränsande Utrymme på bordet, kulorna eller gå sin egen eller motståndarens Att Röra sig över. Dessa är grunderna för Att spela. Vinnande spelet är lite Svårare. Kinaschack Kräver Både Fokusering och förmågan Framåt Att planera, Vilket kan Vara den mest AVGÖRANDE Färdighet Jag Att vinna spelet.

Spela börjar När en spelare flyttar en marmor Ett blanksteg ut triangel från synd. Den andra spelaren flyttar sedan, och strategizing börjar på allvar. Möjlighet Att gå sin egen och sin motståndares kulor förlora utan Att dem som i vanliga pjäser är en stor hjälp Att Få över hela linjen snabbt. En bra spelare kommer Att Få alla SINA kulor ur hennes triangel så Snabbt som möjligt, utan Att oroa sig så mycket om Att Få dem över hela linjen. När kulorna är ute, kan hon Planera sedan hoppar och Rör sig Som Inte är Möjliga med kulor kvar. En spelare kan behålla En enda marmor går så låt det finns intill kulorna Att hoppa. En av de bästa egenskaperna hos Kinaschack är hoppning. En erfaren spelare kan Lägga upp utarbeta hopp som kan ta hans marmor hela vägen över hela linjen I ett drag. Han kan bara hoppa en marmor i taget, Int Två Tillsammans, män kan han Ställa hans kulor upp och hoppa Var och en, Rör sig styrelsen mot motståndarens utrymme. DET ÄR När förmågan Att planera rörelser, UTVECKLAS till och se dra är AVGÖRANDE. Bra spelare lär sig Att använda motståndarnas kulor mot dem. En klok spelare är alltid tänker Åtminstone Två dra framåt och titta på Hur hennes motståndarens drag kommer Att påverka hennes planer, eller Ännu hellre mark.

Back-up hyveln är Också AVGÖRANDE för Att vinna matchen. Om motståndaren flyttar en marmor ur position som kommer att förstora en bra resa över hela linjen, har spelaren Att planera för det och har Något annat i åtanke. Han Bör först titta för Att se om Ett drag är möjligt, Använda flyttade marmor, och om det är Bättre Att flytta Än Ursprungligen Planerat. DET ÄR Något av en psykologisk seger När motståndaren såg spelarens Flytta och medvetet förstört det, och spelaren kom fram till Något Ännu bättre. Det är Något väldigt Tillfredsställande Att planera och utföra en cross-board hoppa som lämnar motståndarens mun hängande öppen. Det är Också oerhört frustrerande Att Ha ett drag bortskämd, och Ett Bättre en otillgänglig. Den vise Spelaren Måste kunna bedöma sin motståndares taktiska situationen Vilka drag är öppna för motståndaren, och Vilka som han är mest sannolikt Att ta. Alla har en annorlunda spelstil och Olika idéer om Vilka Åtgärder kommer Att vara mest fördelaktigt.

Kinaschack är Ett bra spel för barn, Eftersom det är så lätt Att lära sig. Den lär finmotorik och Kritiskt tänkande, på samt orsak och Verkan Ett Sätt som Få Andra Brädspel gör. Ingen Poängsättning eller tärningar är inblandade, så även Ett Barn som inte kan Räkna eller Lägga Mycket väl kan spela spelet. Det ger Också en förälder Att Hjälpa Ett barn lära sig Dessa Kunskaper på Sätt Ett roligt, Tillhandahålla högkvalitativ tid för båda.

Kinaschack apparater är billiga, och kan ha en metall, trä eller plast ombord. Vissa reseetuier Komma med en vinyl av Metalls styrelse magnet och bitar. I alla manifestation Kinaschack är en rolig och absorberande kan spel som avnjutas av familjemedlem Nästan varje.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.