Finns det verkligen en basketplan på toppen av Matterhorn?

För den oinvigde kan det tyckas märkligt att se en konstgjord Swiss Alp stiger från det konkreta i Anaheim, Kalifornien. Disneyland beskyddare, kommer dock att känna igen Matterhorn, en av de turer från de första åren av Disneyland Park. Förutom det uppenbara motsatsen till faux Matterhorn i södra Kalifornien, finns det många andra konstiga fakta och legender som går längs med Matterhorn och dess historia. Ett sådant faktum är den verkliga förekomsten av en basketplan som ligger ovanpå Matterhorn.

Urban legender om Disneyland överflöd, och Matterhorn har sin beskärda del. En populär vandringssägen menar att när Walt Disney hade Matterhorn byggt, Anaheim byggnormer och förordningar stad förbjöd några strukturer mer än en viss-oftast ospecificerad-höjd, med undantag endast idrottsanläggningar. För att komma runt detta lag är Disney sägs ha haft en basketplan byggd i början av Matterhorn, det sättet han skulle kunna kalla den bergiga strukturen en idrottsanläggning och få runt alla restriktioner för höjd. Det faktum som ignoreras av legend-rösträknare är att Anaheim hade inga lagar, regler eller förordningar beträffande byggnad höjd till 1970. Eftersom byggandet på Matterhorn blev färdig år 1959 skall alla restriktioner för höjd inte skulle ha tillämpats. Dessutom kan även Disney inte kunnat övertyga människor om att han gjort-för-Orange County Swiss Alp-inklusive bobsleds-var en basketboll anläggning.

Sanningen är mindre spännande, men fortfarande finns en basketplan . Det finns en liten förberedelse och rastplatsen innanför toppen av Matterhorn för klättrare som är kända underhålla Disneyland gäster genom att klättra Matterhorn i kostym. Utöver den tid det tar att förbereda och förändras till klättrar, kommer ibland klättrare vänta inom rastplatsen vid regn eller andra villkor som hindrar dem från att utföra utanför.

vill ha ett sätt att fördriva tiden, en klättrare installerat ett ryggstöd och basket bågen för att roa sig under tiden åt till att vänta. Floor markeringar tillkom, trots att området inte är riktigt så stor som en förordning halv-domstolen, så det kan vara mer korrekt kallas bara en basketball hoop. Denna domstol är tyvärr rapporteras ha tagits bort eftersom brytningen rum renoverades pga torr röta, som även den lyckligaste stället på jorden är inte immun.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.