Alla PG-13 Rated Films Passar Fjorton åringar?

avgöra om en PG-13 film är lämplig för ett barn i åldern 13, 14 eller äldre är mycket en fråga om föräldraansvar diskretion. PG-13 kommer nu med varningstext: FÖRÄLDRAR STARKT varnade. Vissa material kan vara olämpliga för barn under 13 år. Men vissa material i PG-13 filmer skulle anses vara olämpligt av föräldrar för barn över 13 år, och andra filmer rated PG-13 betraktas av en stor publik av barn, såsom den första Pirates of the Caribbean , med minimal invändning från föräldrar. En av svårigheter att bedöma om en PG-13 är filmen verkligen anpassar sig till en tonåring är att betygssystemet nu anställd av Motion Picture Association of America (MPAA) kan vara något injudiciously tillämpas. Det lutar mer mot att göra filmer barnförbjuden som har något bortom små mängder manliga bakre nakenhet eller hänvisningar till sexuella beteende, och kommer troligen att omfatta en hel del våld, så länge blodsutgjutelse är minimal. Ämnesområde anses mogen kan också motivera en R rating. Hänvisning till narkotika nästan alltid blir en PG-13 till en R. Om skildring av narkotikamissbruk är avsedd som ett exempel på självförstörelse, kan det vara fördelaktigt för vissa tonåringar att läsa ibland barnförbjuden film samtidigt ovanstående vissa av PG-13 rated filmer. Om du tänker på Peter Jackson's Sagan om Ringen trilogin som exempel på en PG-13 film, kommer du att se en enorm mängd våldsamt innehåll, inklusive halshuggningar, den volley människors huvuden över muren Gondor, stabbings, Disembowelment, stryper, scener av tortyr, pilar som sköt direkt i huvudet, och listan fortsätter. Peter Jackson uppnått PG-13 rating för filmer, eftersom våld kallas "Fantasy våld" och våldsamma scener är relativt oblodig. När oblodiga mord används, särskilt i en fantasivärld sammanhang (människor mot orcher), då våldet i allmänhet inte motiverar en R-rating från MPAA. Detta innebär inte nödvändigtvis gör den lämplig för alla tittare.

Baserat på Jacksons film ensam, många hävdar att de flesta föräldrar inte hittar PG-13 rating tillräcklig vägledning för att avgöra om en tonåring ska titta på film . Några tonåringar verkar okej med våld, särskilt om de har läst Tolkiens böcker. Andra kan vara djupt störd eller illa av våldet. I vissa fall föräldrar bestämmer ett barn är helt enkelt inte tillräckligt gamla för att se filmerna, även om PG-13 etikett antyder att det är bra för ungdomar.

Många kritiker av det nuvarande klassificeringssystem tyder på att PG-13 etikett fortfarande ligger alldeles för kort, även om filmen beskriver vad man kan se. Vissa filmer säger nu "rated PG-13 för fantasy våld", eller för korta nakenhet, mogen teman, mild narkotikamissbruk, eller intensiv sekvenser. Detta kan vara en del av bedömningen av om ett barn 13 år eller äldre bör ges möjlighet att visa en film. När ungdomar får visa PG-13 filmer utan föräldrarnas bidrag, tyder detta på att föräldrarna har kommit överens med MPAA om vad som är acceptabelt innehåll för tonåringar. En del föräldrar att barn kan se någon film, oavsett betyg. Inte alla föräldrar är överens i denna fråga. Av moraliska eller etiska skäl, kan en förälder besluta MPAA rating PG-13 är otillräckligt för att avgöra lämpligheten av en film.

Verkligheten PG-13 rating, och allt manskap filmen är att de bygger på föreställningen att människor i en viss ålder bör kunna tolerera innehållet i en film. Men inte alla vuxna välja att se alla filmer. Många vuxna som kan se någon film föredrar att inte se några av dem, liksom de människor som undviker slasher film eller mycket skrämmande filmer, eftersom de inte vill vara rädd eller äcklad. Även filmer med en PG-13 rating som The Ring eller The Exorcism of Emily Rose anses väldigt skrämmande med vuxna, som ifrågasätter det kloka i att låta ungdomar att titta på dem.

Både barn och vuxna inte kan unsee vad de såg, och vissa människor kan vara hemsökt av särskilt våldsamma eller skrämmande film bilder. Så frågan om en 14 år gammal kan se en film är mindre viktigt än om teen borde visa en film. Förhandsgranskar filmer, eller konsultera en pålitlig familjeorienterad webbplats som ger detaljerad granskning av ett betyg innan man ger barn i alla åldrar att se dem är sannolikt en bättre guide än det som erbjuds av MPAA.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.