Vilka är smurfarna?

Det kanske förvånar många som växte upp vaktande Smurf teckningarna i Amerika på 1980-talet som smurfarna, blå, Gnomish, semi-mänskliga varelser, faktiskt långt föregår den här gången. Serietecknare från Belgien, heter Peyo, uppfann dem. De dök först upp i belgiska serier i slutet av 1950-talet. Dessa blå wee folk, nästan alltid klädd i vita overaller till en början kallades Schtroumpf , uppfann ett ord Peyo. Ordet smurf skapades faktiskt av den nederländska, när Schtroumpf serier trycktes vid samma tid i Nederländerna.

popularitet Peyo's serier lanserat en 1965 belgisk animerad film kallas äventyr Smurfarna ( Les Adventures des Schtrompfs ). En 1976 film Smurfarna och Trollflöjten översattes och släpptes i USA. Det var också under 1976 att Smurf kultur förtjänat uppmärksamhet av amerikanerna, och blev populär först som en rad av varor, med många personer som äger fyllda Smurfs.

Hanna-Barbera beslutat att utarbeta en lördag morgon serie tecknad som var oerhört populär, vädra 1. 981-1. 989. Dessa små blå byborna fortsätter att vara av intresse i olika former av media. Flera Smurf filmer är planerade, och smurfarna har utställningsmonter i flera videospel. Den amerikanska tecknade serien finns även tillgänglig på DVD.

Smurf storylines både tecknad serie och animerad form vanligtvis olika berörda äventyr truppen skulle ha-de var oftast enkla i naturen. Vissa tecken var arketypisk, såsom Lazy Smurf eller Sloppy Smurf, medan andra hade namn med angivande av deras yrke, såsom Poet Smurf. Den naturliga hemvist smurf är den djupa skogen, där han eller hon bor i en gemensam inställning. Alla invånare i byn tenderar att arbeta i samarbete, med ett fåtal som inte får sitt arbete på ett lämpligt eller åtgärder i tid. Det finns några kvinnliga karaktärer, såsom Smurfa, men rollistan smurfarna är övervägande manliga.

Smurf språk i den amerikanska karikatyrerna skiljer sig inte mycket från engelska med undantag för att ersätta ordet smurf som substantiv eller verb betyda många olika saker. Varelser förstår tydligt vad som menas med varje annan användning av "smurf", även om publiken eller läsare är inte helt säker. Smurf samhället är till stor del patriarkaliskt, med Gammelsmurfen anses vara en av de viktigaste myndigheterna i byn.

När den tecknade serien i USA växte i popularitet växte merchandising också. Många hade Smurf uppstoppade-leksaker, statyetter, affischer och liknande. Smurfar mest tilltalade de yngre barnen, även om en del vuxna också funnit dem endearing. Tonåringar av tiden och en del unga vuxna har reagerat på vad som skulle kunna kallas en kontraproduktiv smurf sätt. De kanske avskyr smurfarna med mycket kraftfullt, och många smurf uppstoppade djur revs sönder vid rockkonserter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.