Vilka är Twin Cities?

Termen vänorter hänvisar till urbana städer som är så nära varandra att de växer in i varandra. I USA avses med vanligtvis till Minneapolis och Saint Paul, Minnesota. Detta gick huvudstadsregionen, Minneapolis-St. Paul, är en av de största storstadsområden i landet och den största i staten, regionen har mer än tre miljoner invånare. Intressant nog går denna storstadsområdet egentligen inte består av bara två städer, det faktiskt omfattar mer än 180 olika städer. Det är dock uppkallad efter de två största städerna Minneapolis och Saint Paul, som har downtowns som är precis 9 miles (14,48 km) från varandra och dela en flygplats. The Twin Cities-området står för flera av de befolkningen i staten än något annat storstadsområde i Minnesota. Minneapolis är större än sin syster, Saint Paul, men Saint Paul har den imponerande skillnaden av att vara statens huvudstad. De vänorter fick namnet Dual Städer runt 1872, och den ursprungliga avsikten med smeknamnet var att påminna folk om att det fanns egentligen två städer istället för bara en. Så småningom kallades ändrats till vänorter och förblir så i dag.

Intressant, har varje Twin Cities egen separat gränser och tydliga fysiska makeup. Minneapolis har breda gator och sägs ha en lättare att navigera layout medan Saint Paul's funktioner gator som är smalare och mer tät neighborhoods. Även den kulturella makeup i de två städerna är annorlunda, eftersom Minneapolis har skandinaviska och lutherska rötter och Paulus har ett större inflytande av katoliker, irländare och tyskar från förr. Städerna skiljer sig även arkitektoniskt, med Minneapolis har mer moderna byggnader och Saint Paul lutar mer mot klassisk och viktoriansk stil, men också med vissa nyare typer av strukturer.

Även om du kanske tror att Twin Cities skulle nöja sig att växa in i varandra, tenderar de att fungera mer som rivaler. Varje har försökt att överglänsa de andra när det gäller byggnaden. Varje Twin Cities har sin egen University of Minnesota campus, och båda har utarbeta gudstjänstlokaler. The Saint Paul Cathedral byggdes 1915, och Minneapolis byggde sin Basilica of St Mary 1926. Även så långt tillbaka som 1890, rivaled städerna varandra, går så långt som att kidnappa varandras folkräknare tillbaka 1890.

Förutom Minneapolis och Saint Paul, vänorter finns runt om i världen, såsom Wien-Bratislava i Europa och Leticia, Colombia och Tabatinga, Brasilien i Sydamerika. Det är viktigt att notera att medan vänorter är benämns här som ett storstadsområde, de ofta kvar drastiskt annorlunda i form av pengar, politik, demografi och geografisk makeup. Även om det kan tyckas vettigt för dessa städer att slås ihop och bli ett officiellt finns oftast verkar vara ganska lite motstånd för att göra det.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.