Vem är Speed Racer?

Speed Racer är en karikatyr från 1960-talet som skapades ursprungligen av Tatsuo Yoshida, en japansk serietecknare. Yoshida var påverkad av James Bond och Elvis som han satte sig skapa en huvudpersonen för hans japanska serier. Programmet hette Mach Go Go Go . Snart ett amerikanskt konsortium har köpt rättigheterna till den populära anime-programmet och hyrde regissören Peter Fernandez ändra karikatyr så att det kan tilltala amerikanska publiken. När man har eliminerat mycket av det våld från den japanska versionen, ändrade Fernandez huvudpersonens namn från "Go" till "Speed. "En catchy theme song skapades, och den amerikanska versionen sändes för första gången år 1967. Speed Racer omedelbart blev en klassiker, ses av miljontals barn varje eftermiddag. I nästan 20 år, den amerikanska versionen av den tecknade sänts på TV fem eftermiddagar i veckan.

Speed Racer är berättelsen om en ung racerförare som heter Speed som har spännande äventyr i hans strävan att erövra Racing World . En blandning av tecken stödja honom i hans mål, däribland hans föräldrar, mamma och Pops Racer, hans flickvän Trixie, hans lillebror Spritle, hans bästa vän Gnista, och familjens husdjur chimp heter Chim Chim. En mystisk racerförare vid namn Racer X spelar en stor roll i serien också.

Speed Racer berömda bil kallas Mach 5. Den byggdes av Pops Racer, som hävdar bilen tillsammans med mekanikern heter Sparky. Det sinnrikt konstruerad Mach 5 är utrustad med en svindlande mängd funktioner som gör Speed försvara sig mot eventuella hinder eller skurkar som råkar korsa hans väg. Dessa specialiserade komponenter göra Speed Racer bil en av de mest hotfulla bilar på racing krets.

Under den tecknade serien, Speed Racer strider skurkar när han deltar i prestigefyllda biltävlingar runt om i världen. Ibland Speed förlorar tävlingar för ändamålet för att rusa till hjälp av en främling. Andra gånger, han vinner lopp när han hjälper karaktär Inspector Detector.

Speed Racer vänner och familj är stödjande i hans ansträngningar att bli den bästa racerförare i världen. Till exempel är hans flickvän Trixie en helikopter pilot som flyger sin helikopter över den pågående lopp. Närhelst Speed behöver hjälp för att undvika lömska konkurrenter, är hon alltid där för att hjälpa honom.

Spritle och Chim Chim glider ofta in i stammen av Mach 5, när ingen ser. De har också blivit känd för att få Speed ur en sylt, hoppa fram till precis rätt tidpunkt. Sparky hjälper till med sista-minuten reparationer bil för att hjälpa Speed komma tillbaka in i ett lopp. POP är ofta högt och högdragna men alltid stödjer fart, medan mamma är den traditionella cookie-baka mamma som älskar att ta hand om alla.

Racer X är den mest gåtfulla karaktären av alla de människor som omger Speed. Ingen av de andra karaktärerna inse att Racer X verkligen är Speed Racer äldre bror Rex. Rex rymde hemifrån år sedan efter ett gräl med Pops. Fast beslutna att bevisa för Pops att han kunde vara en första klassens bilförare, Rex fulländade sin farkost under åren. Använda hans hemliga identitet Racer X, är han fruktad och respekterad av alla andra förare racerbil. Han fungerar också som en hemlig agent för den internationella polisstyrka.

De tecken befolka denna animerade serie har intresserat barnen eftersom showen första gick på tv under 1960-talet. En funktion längd-film baserad på serien släpptes den 9 maj 2008, och en ny version av den tecknade sänds via kabel. Människor som älskar den ursprungliga serien kan också köpa teckningarna på DVD.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.