Vem är Rin Tin Tin?

Rin Tin Tin är kanske den mest kända tyska schäfern i världen. Han reste sig ur dunklet i första världskriget Europa att bli en internationell stjärna av amerikanska filmer och TV. Den ursprungliga Rin-Tin-Tin gjort 26 filmer med Warner Brothers Studios mellan 1922 och 1932. Hans ättlingar har gjort många fler filmer, samt en 1950 TV-show. Den släktled fortsätter idag, med hundratals avkommor, men endast tio speciella hundar har officiellt namnet Rin Tin Tin. Den 10 september 1918, en amerikansk soldaten Lee Duncan hittade den ursprungliga Rin-Tin-Tin som en nyfödd valp i Lorraine, Frankrike. Hans bekämpa enhet snubblat över en kull ungar och en mamma hund i ett sönderbombat byggnad, och beslutade att rädda dem. Duncan valde ut en av de manliga valpar, och utnämnde honom rintintin, efter en populär fransk marionett.

Efter kriget återvände Lee Duncan till USA med Rinty, som hunden fick smeknamnet. Duncan hade lärt sig mycket om den tyska herden rasen medan i Europa, och han åtnjöt undervisning Rin Tin Tin att utföra hund trick. Hunden visade fantastiska smidighet och intelligens och hans talang snart uppmärksammats av Warner Brothers Film Studios. "Man From Hell River" var Rinty första film och han blev en omedelbar kändis. På höjden av sin berömmelse, var Rin Tin Tin emot 10. 000 försändelser per vecka och hans filmer bokstavligen räddade studion från konkurs.

Efter döden av originalet, fortsatte Duncan att utbilda och visa tyska vallhundar från Rin Tin Tin's Bloodline. Duncan medgav fritt att nästa hund i tur att göra, så kallade Junior, inte lever upp till hans förväntningar. Duncan vände snart hans uppmärksamhet Rinty III, och han och hunden hjälpte till att utbilda militär K9 enheter under andra världskriget.

Konstigt nog var det den fjärde hunden i rad som fångade namnet Rin Tin Tin II. Nummer fyra arbetade tillsammans med en annan ättling utsetts Rin Tin Tin IV, som hade huvudrollen i tv-serien, "The Adventures of Rin Tin Tin" från 1954 till 1959. TV-serien fängslade barn och vuxna med äventyr av en pojke som heter Rusty (Lee Aaker) och hans heroiska hund i gamla väst. Sammanlagt användes fyra olika tyska herdarna till film i TV-serien.

Även om Lee Duncan dog 1960, hans kärlek till tyska herdar lever vidare i blodslinjer av berömda Rin Tin Tin. Ättlingar till de ursprungliga hunden fortsätter att göra framträdanden och utför i filmer, däribland "Rin Tin Tin, en levande Legacy" släpptes 2006. Repriser av tv-serien är också populära syndikering på vissa marknader. Den fina arv Lee Duncan speciella hund är omhuldas och bevaras i världen med hund älskare unga och gamla.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.