Vem är Johnny 5?

Pixar's WALL-E är en uppfinningsrik och rolig film, men många robot älskare kan hitta WALL-E påminner dem om filmer från det förflutna. I själva verket är avsiktliga. Huvudrollen, WALL-E, var utformad specifikt efter roboten Johnny 5, en söt och intelligent robot med djupa känslor som var med i två filmer, Short Circuit och Short Circuit 2 i mitten till slutet av 1980-talet. De som minns de Short Circuit filmer kan minnas utseende Johnny 5, som ursprungligen kallades nummer 5, men senare self-heter Johnny . Han har Caterpillar spår, ungefär som en stridsvagn, flexibel ögon liknar mycket att WALL-E, och talar i en nära mänsklig röst. Ursprungligen utformats för militärt bruk, lider Johnny 5 en kortslutning under en Överspänningsskydd och förlorar mycket av sitt program som skulle hålla honom på en militärbas. Istället roboten blir mycket mer medvetna och genom en serie incidenter flyr, och är "adopteras" av en ung kvinna vid namn Stephanie (spelad av Brat Pack stjärna Ally Sheedy). Den lilla roboten utseende utlöser en farlig jakt på Stephanie och robotens designer, när de försöker undkomma militären som vill fånga Johnny 5. I synnerhet Johnny 5 rädsla "demontering," eftersom i hans tidiga upptåg, dödar han av misstag en felrapport och nu värden "levande. " Han har ingen önskan att bli en allsmäktig robot i tjänst till militären, och skulle mycket hellre spendera sin tid med att läsa och titta på tv-serier som The Three Stooges .

Några nära kända drag från Johnny 5 omfatta hans ständiga törst efter kunskap, med raden "Need input!" som han yttrar ofta till Stephanie. Han kan läsa ett uppslagsverk snabbt. Han är också skicklig på att agera ut vissa Three Stooges rör sig i försök att undkomma den amerikanska militären att dåligt vill återta honom. I alla Många anser honom mycket charmig.

Short Circuit har haft speciellt för sina omfattande och realistiska marionetteatern. Filmens skapare används både ett fjärrstyrt robot för långa skott, och en marionett stil robot för närbilder. Skådespelare och dockspelare Tim Blaney gav Johnny 5 hans minnesvärda röst.

Som många robotar, är Johnny 5 på något sätt intellektuellt överlägsen människa, men har större svårigheter att förstå komplexiteten i mänskliga känslor. Han är ofta tvetydiga på grund av sina egna känslor och sin synpunkt i den första filmen försöker fånga hur det måste vara som att försöka studera och förstå människans villkor. Karaktären är på gång kunnig och na? Ve, med en barnslig charm som fortsätter att behaga älskar tecknad film.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.