Vem är Han Solo?

Star Wars lore, Han Solo är en viktig egenskap, skapad av Star Wars författare, George Lucas för 1977 års film Star Wars , senare kallad Episode IV. Harrison Ford spelar Han Solo, och den roll garnered Ford otroliga popularitet, i huvudsak ger honom superstar status och lansera sin filmkarriär. Han roll är en viktig aspekt av de tre Star Wars filmer där han uppträder, när han blir nästan omedvetet, alltmer indragen i rebellernas ansträngningar att störta det galaktiska imperiet.

Publiken möter första Han Solo när han är anlitad av Obi Wan Kenobi ta Kenobi och Luke Skywalker till Alderaan på ett uppdrag att leverera stulna planer på Death Star Princess Leia. Vi lär oss snabbt att Han är kringgå fångst av flera jägare, och att han har arbetat som en smugglare i det förflutna. Han är särskilt intresserade av att undvika alla som arbetar för Jabba the Hut, ett sluglike underjorden siffra som har försökt att utkräva hämnd på Han för att fälla en belastning av smuggelgods, när han flög för nära en Imperial fartyg. Han är ivrig att komma ut ur Tatooine, där Jabba bor så att han kan tjäna lite pengar att betala honom och går med på att ta Kenobi och Skywalker på sitt skepp Millenium Falcon. Han Solo är en lysande folie för att den unge hjälten Luke Skywalker. Han företräder Luke motsatta på många sätt. Han är arrogant, utsliten, har ingen tro på andliga begrepp, och är främst motiveras genom att skaffa pengar. När Skywalker och Solo måste rädda prinsessan Leia, Solo och Leia tillbringar en stor del av den första filmen verbalt sparring med varandra. Leia föraktar Han är väldigt överskattat mål att bara arbeta för vinst. Den första filmen antyder en möjlig romantisk allians mellan Luke och Leia, senare kastas av Lucas filmer V och VI, eftersom de två är verkligen två syskon. Istället blir Leia och Han romantiskt involverade i The Empire Strikes Back med allt tyder på att ett eventuellt giftermål kommer att äga rum mellan dem i slutet av trilogin.

Bortsett från tomten enheter som Lucas senare uppfattar, är en vändpunkt i apati mot Han i Leias ihåg att Han inte kan motstå att bli inblandad i rebellalliansens, trots sin uttalade oseriösa sätt och "allt för vinst "attityd. I slutändan, om han börjar som en ganska blaserad värld-trött karaktär, han slutar Star Wars som en hjälte, om än motvilligt en, som är viktiga när Luke att förstöra Dödsstjärnan.

Eftersom Star Wars och dess uppföljare har jämförts med hjältens resa, det är värdefullt att förstå den mytologiska betydelse Solo i Star Wars legend. Han är lika mycket en hjälte som Lukas, men hans resa äger rum på det fysiska planet. Han är där för att successivt omvandla till en moralisk karaktär som i slutändan får flickan, och han är jämförbara med karaktärer som Sir Gawain i Wolfram von Eschenbach's Grail Legend Parsifal . Luke's Hero Quest är till stor del andlig, en förvandling av själv, och sökvägen till shaman. Han Solo avseenden ytterst Luke för denna väg, men vet att han är alltför knutet till jorden för att ta samma väg. Det är mycket omtvistat om Han Solo karaktär eftersom Lucas revideras och reedited första Star Wars trilogi. Lucas valde att göra om scenen där Han skjuter prisjägare, Greedo, i början av filmen. I den ursprungliga versionen, men Greedo framställs som sträcker sig efter bössan, skjuter Han Greedo först, innan Greedo får chans att rikta pistolen mot honom. Lucas edited detta ha Greedo syfta Han, skjuta och saknar honom. Många envisa fans av filmer som tror att detta ändrar kärnan i Han's karaktär. Han är definitivt en skjuta först och fråga sedan typ av kille.

Eftersom denna redigering ändrade Lucas filmen så att både Greedo och Han skjuter på samma gång, men fortfarande är otillfredsställande för många. Han vet att hans liv är i fara eftersom Jabba har placerat en bounty på huvudet, som mycket obehagliga karaktärer vill samla in. I början av filmen, skulle det inte finnas lite att på något sätt att Han Solo skulle vänta på en inbjudan att skjuta någon som är helt klart där för att döda honom. Frasen "Han sköt först," har blivit något av ett kulturellt fenomen under 2000-talet, och är tryckt på t-shirts och bildekaler. Ytterligare Joss Whedon beskriver sin smugglaren karaktär Kapten Malcolm Reynolds, från serien Firefly och filmen Serenity som liknar "skjuter först" version av Han Solo.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.