Vem är Felix the Cat?

Felix the Cat är en berömd katt seriefigur som anses av en del film historiker att vara en av de tidigaste filmstjärnor. Karaktären dök först i början av 1900-talet, och var oerhört populär ända till slutet av 1920-talet. Efter en kort fördröjning gjorde Felix det stora i TV på 1950-talet, och han fortsätter att visas i serier och shorts TV. Liksom många seriefigurer, har Felix the Cat har också genom sin beskärda del av Metamorfoser, och den moderna Felix är helt annorlunda än originalet.

Felix tidiga ursprung är något dunkel. Den animerade katten kom från studion av Pat Sullivan, som påstod sig ha uppfunnit katt och hans varumärke stil av rörelse. Men tror man att Felix the Cat faktiskt sprang från sinne animatör Otto Messmer. Messmer animerade säkerligen de flesta av de tidiga Felix teckningarna, och det har ryktats om att han grundade det kantiga utseende och ryckig rörelse i början av karikatyrerna för förflyttning av Charlie Chaplin, en populär underhållare av perioden. Den första Felix Teckningen Feline Follies 1919. Inledningsvis gjorde den tecknade katten har inget namn, men studio anställda började kalla honom Master Tom. Efter viss debatt avgjordes namnet "Felix the Cat" på, en anspelning på latinets ord för "katt" och "lycka". Originalet Felix the Cat var inky svart och kantiga, men på 1920-talet började han Metamorphose till mer SYLTRULLE, jolly letar katt som människor förknippar med Felix i dag. Både korta filmer och serier som visas Felix the Cat från första början. Han blev snabbt en populär figur i den amerikanska kulturen, ritning människor att se hans filmer och shorts på hans tecknade star power. Han är särskilt förknippad med filmer, eftersom Messmer drog Felix med mycket uttrycksfull manér som inte kräver ljud. På 1920-talet började Felix att ersättas av stjärnorna i "ljudfilmen," tidiga filmer med ljud, eftersom Sullivan studion ursprungligen motsatte sig konceptet.

Through 1930-talet och '40s, urblekta Felix the Cat i glömska, bara för att återuppstå som en tv-stjärna i 1953. 1953 Felix åtföljdes av en bred rollistan har, tillsammans med ett urval av GAG som en "Bag of Tricks. " Felix teckningarna återfinns ofta på TV, och under 1990-talet den ursprungliga Felix the Cat shorts också upplevt ett uppsving i popularitet, eftersom människor blev intresserad av ursprunget till det älskvärda tecknade katten. Samtidigt som fler människor är bekant med Musse Pigg än Felix the Cat, har ryktet att Mickey ursprungliga upphovsmän ursprungligen var tänkt att göra en tecknad katt, men de ansåg att Musse inte kunde konkurrera med Felix, det ursprungliga karikatyr superstjärna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.