Var är Langkawi?

Langkawi är en skärgård av omkring 100 öar. Exakta räkna varierar mellan källor, kanske eftersom de flesta av öarna är obebodda. Skärgården är en del av Malaysias kedah skick och ligger nära gränsen till Thailand, norr om sund Melaka. Den är belägen i det Andamanska havet, i Sydostasien. Det finns två huvudsakliga bebodda öar i skärgården: Pulau Tuba och Pulau Langkawi, som är en turist-hubb. Pulau Langkawi (Pulau betyder ö) är ett världsarv Geopark och är känd för ekoturism, ståtar med lummiga skogar, vackra sjöar och många dykplatser. Fina platser är gravida Maiden Lake, Mt. Machincang och Kilim. Det finns också en stor vattenlevande museum på ön, boende ett stort akvarium med hajar, rockor, sälar och andra havsdjur. Hela ön är skattefri, och shopping och kultur är mycket hoppingivande.

Langkawi är hem för ett välutvecklat vägsystem och billiga hyrbilar, så ett bra sätt att se sevärdheter är att hyra en bil och köra runt. Engelska talas av ett stort antal människor från trakten och kartor finns tillgängliga. De flesta uppskattningarna kan man köra runt ön på en dag. Hyra en bil skulle vara ett bra sätt att bo nära stranden och samtidigt kunna se Kuah Town, liksom alla andra små juvelerna gömd från stigen. Observera dock, att även Langkawi Island är en tropisk ö med många stränder, skulle det vara bra att komma ihåg att det också är en muslimsk stat. Därför, medan turisterna är förvisso gratis bära bikini och minimala kläder av stränderna och njuta av cocktails av pooler för sina orter, gå topless är definitivt passa alla och vara säker, att en förändring av mer blygsam klänning-en skjorta, till exempel-för att täcka upp när venturing inlandet.

Air Asia flyger regelbundet till Langkawi International Airport från Bangkok och Kuala Lumpur. Skärgården kan också nås med tåg från andra malaysiska städer, och med båt från södra Thailand.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.