Var är Boracay?

Boracay är en liten ben-formad tropisk ö i den filippinska skärgård, belägen i västra Alfreds regionen. Ön är bara 4,3 miles (7 kilometer) lång och vid dess smalaste ställe bara 0,6 miles (1 kilometer) bred. Boracay är en utmärkt semester plats i Sydostasien, och är känd för vackra vyer, glänsande vit finkornig sand och kristallklart vatten. Det finns fyra stränder på Boracay, främst som det är White Beach, som är den främsta turistattraktion. White Beach ståtar i världsklass, charter, hotell, stugor budget, restauranger och olika former av nattliv. Ett varierat utbud av mat är tillgänglig, främst till följd av avvecklingen av utlänningar i området.

Bulabog Beach ligger på andra sidan av ön. Vindsurfing, segling, och kite boarding är populära här. Också värt att pröva är paraw segling. En paraw är en infödd segelbåt som i huvudsak används av lokalbefolkningen. I den norra White Beach är Diniwid, en relativt stor vik. Den här stranden kan nås genom att vandra norrut på White Beach tills "grottan" och sedan passera "bro" eller ta en trike-liknande den thailändska tuktuk -via inre gator. Det är känt för en lugnare atmosfär och ligger långt borta från folkmassorna. Vissa hotell har inbäddat några av deras rum upp på klipporna, som väcker en fantastisk utsikt över området. Den sista Stranden är Puka Beach, en jämförelsevis tomma band av samma vita sand och kristallklart vatten. Puka Beach ligger nära en marin helgedom. kan Boracay nås via Manila eller Cebu i Filippinerna. Den presumtive turist måste flyga till en av dessa städer och sedan ta en 45-75 minuters flygning bundna antingen för Kalibo eller Caticlan. Om du anländer via Caticlan måste turist bara hitta sin väg till hamnen hamn (ca 5 minuter) till ombord på en av färjorna till Boracay. Den båtresa tar ungefär 20 minuter.

Om du använder Kalibo rutten kommer turist måste ta en 3-4 timmar åka buss till Caticlan brygga hamn. Vid bryggan hamn, turist rider en färja till ön.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.