Vad är samsänt?

Kort för samtidig sändning, hänvisar en simulcast till ett program eller en händelse som sänds samtidigt över en eller flera medier. Begreppet samsändning går tillbaka till de första dagarna av tv, då ett antal nyhetsprogram utfördes samtidigt av försäljningsställen nät radio-och tv-stationer. Det fanns också incidensen där samtidig sändningar av vissa underhållningsprogram ägde rum i radio och TV, speciellt under slutet av 1940-talet och början av 1950-talet.

Idag är det inte ovanligt att en samsändning att inträffa, särskilt i fall av ett meddelande eller konferens som kallas av ledaren för en nation. I det här exemplet kommer simulcast omfattar normalt flera TV-nät, radionät och data streaming över Internet. Kombinationen av olika former av etermedia bidrar till att nästan alla medborgare i nationen kommer att få möjlighet att höra sändningen. En simulcast kan ske inom ett visst elektroniskt medium också. En gemensam ansökan sändning av ett tv-program via nätverk i olika länder. Detta har skett i det förflutna med särskilda avsnitt av en tv-serie, idrottsevenemang eller viktiga politiska händelser som inbegriper deltagande av ett stort antal av världens ledare. Ibland är det flera sändningar under flera TV-kanaler utökat med TV ljudet över nationell och oberoende radio affiliates.

En varaktig användning av samsändning har att göra med college och professionella sportevenemang. Spel är sändes på sändning eller kabel-TV försäljningsställen, medan utvalda radiostationer bära ljud foder för spelet också. Även om det inte är en äkta samsändning om inte ljudet på TV foder sker via radio, är det faktum att många lokala radiostationer väljer att bära denna ljuddelen i stället starta egna idrottslag för att övervaka verksamheten pågår.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.