Vad är mat och husrum?

mat och husrum är ett utbud av logi och måltider, oftast i utbyte mot arbete. Familjer med stora hus och ett extra sovrum kommer ofta ta i en inhemsk arbetstagare, till exempel, och erbjuda mat och husrum, plus en liten lön. Lönen tar hänsyn till att kost och logi tillhandahålls som den största delen av ersättningen. Den inneboende i sin tur har olika uppgifter. Dessa kan innehålla allt från att städa huset, att ta hand om en äldre eller handikappad person att göra trädgårdsarbete, matlagning, eller vård av barn.

husrum och mat skiljer sig från "hyra" genom att hyresgästen normalt har en privat sovrum bara och delar resten av huset med den person eller de personer som erbjuder mat och husrum. En hyresgäst, å andra sidan, betalar en månatlig avgift till hyresvärden för privata bostadsutrymmen komplett med badrum och kök, eller i händelse av en ungkarl lägenhet, pentry. Till skillnad från mat och husrum, bor det hyresgästen och arbetar oberoende av hyresvärden. En annan typ av uthyrning är "rum att hyra. " Gillar mat och husrum, detta Hyrestagaren får endast en privat sovrum i ett hus där andra resurser delas. Däremot är måltider inte anfört, är hushållsarbete krävs. Människor som erbjuder ett sådant arrangemang är helt enkelt ute efter att komplettera sin inkomst för att göra en månatlig hyra eller amorteringar betalas. Den enda riktiga fördelen att det hyresgästen är att det är mycket billigare än att hyra en hel bostad. Det finns några områden där mat och husrum och hyra kombinera. Hyresvärdar i flerbostadshus kommer ofta att erbjuda ett av lägenheter till hyresgäst gratis, tillsammans med en liten lön, i utbyte mot att hyresgästen är en heltidstjänst lägenhet chef för byggnaden. Detta är i huvudsak "mat och husrum" eftersom hyresvärden betalar för lägenheten och måltider genom att erbjuda en liten lön. Det är dock normalt inte marknadsförs som "mat och husrum," som hyresgäst blir komplett privata bostadsutrymmen. Det är oftare marknadsförs som en ledande position. Ibland kost och logi erbjuds gratis av godhet i människors hjärtan. Efter orkanen Katrina ödelade Gulf Coast i augusti 2005, innebar många goda samariter i hela landet tillfälligt husrum och mat åt behövande familjer.

Bra kommer undan, de flesta erbjudanden om mat och husrum som gjorts i utbyte mot arbete. Innan du ingår ett avtal, är det i bästa intresse för båda parter att tala villkoren noggrant och skriva en detaljerad kontrakt. Kontraktet ska inte bara ange de uppgifter som krävs av inneboende, men det bör också lista undantag-vad hyresgästen inte är skyldig att göra. Kommer matlagning krävas? Tvätt arbetsuppgifter? Driving? Om vård av funktionshindrade eller äldre person behöver, vara säker på att hyresgästen är kvalificerade.

Mat och husrum kan vara en mycket gynnsam situation för alla inblandade. En hyresgäst kan flytta in i ett hem och vara anställd utan att behöva oroa sig en plats att bo. Den person som erbjuder mat och husrum även blir en bra affär, som ett extra sovrum är ganska värdelös, medan en hyresgäst kan vara en fantastisk hjälp till en familj. När matchen är bra, alla vinner.

Om du vill säkra mat och husrum och få ett erbjudande, tala med grannarna på din blivande arbetsgivare innan du accepterar. Var inte rädd för att be honom eller henne för ett par telefonnummer för lång tid vänner eller affärsbekanta som du kan kontakta för referenser. Detsamma gäller för den andra parten, särskilt om hyresgästen kommer att ta hand om barn eller äldre eller handikappade. Var noga med att kontrollera meriter, referenser och tidigare arbetsgivare. Bakgrund kontroller är också ett alternativ.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.