Vad är ett running gag?

I brett område av underhållning, ett running gag är ett skämt, situation eller linje som upprepas. Running gags kan också anslutas till en händelse som inträffade tidigare. Även om running gag är särskilt förknippade med situationen komedier, är det också i andra former av underhållning som böcker, tecknade serier och filmer.

1980 års film, Airplane! , har Leslie Neilson karaktär, Dr Rumack, skapa ett running gag med raden, "Don't call me Shirley. " Till exempel, en karaktär som heter Ted Striker säger till DrRumack, "Visst, du kan inte mena allvar. " Dr Rumack svarade: "Jag är seriös . . . och inte kalla mig Shirley. " Den säkerligen /Shirley munkavle fortsätter genom hela filmen. Anfallaren säger till Rumack, "Visst måste det finnas något du kan göra" och Rumack svarar med "Jag gör allt jag kan . . . och sluta kalla mig Shirley!" I den tecknade serien Calvin and Hobbes , återkommande hänvisningar till Noodle Incident är gjorda under senare delen av serien. Läsarna kvar att försöka lista ut vad Incident faktiskt är och vad det innebär att karaktären av Calvin. Till exempel får läsaren att undra om utsläppet är relaterade till tecknad serie där Calvin använder nudlar för ett skolprojekt om hjärnan när det är visat att Noodle incident på skolan. En seriestripp har Calvin oroande att han inte kan ta emot gåvor från Santa grund av Noodle Incident . I en annan Calvin and Hobbes tecknad serie, läsaren berättas en sil var en del av situationen. Informationen i ledtrådar, som Noodle Incident running gag själv, är mycket vag. Läsaren måste lita på begränsad ledtrådar för att försöka lista ut gag.

Three's Company , den 1977-1984 situationen komedi, hade många kör gags under sina sju år köra. Det viktigaste är Mr Roper tro att Jack är gay, även om de andra huvudpersonerna vet han inte. En annan running gag som innebär Herr Roper är att han är den enda karaktär att tala direkt till kameran, speciellt när knäcka ett skämt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.