Vad är en vattenrutschbana?

ofta som en våt bana, en vattenrutschbana är en snabb ritt, särskilt populärt i varma klimat. Den vattenrutschbana har varit en del av vatten-tema nöjesparker sedan mitten av-20-talet och finns i en mängd olika stilar. Från enkla at-home våt skjut till sofistikerade, mage-svarvning hastighet bilder, äventyrsbad är en källa till spänning och glädje till många fans. Som en berg-och dalbana, driver en vattenrutschbana på allvar. Äventyrsbad i huvudsak som en vanlig bild, men de innehåller ett ständigt cirkulerande ström av vatten som minskar friktionen mellan rida yta och ryttare. Den lägre friktion leder till ökad hastighet. Äventyrsbad finns i många varianter, från långsamt slingrande nerför till snabba, skrämmande droppar. Medan en coaster använder en lång backe för att skapa en snurrande droppe, äventyrsbad brukar börja på toppen av en hög trappa eller stege.

Hem äventyrsbad placeras ofta bredvid i mark pooler som ett spännande alternativ väg till i vattnet. Dessa är oftast identiska med lekplats bilder, med undantag av en slang bifogad fil som utgör den nuvarande vatten längst upp i bilden. De flesta hem versioner kan anslutas till en utomhus kran som en vanlig slang.

Extreme eller hastighet bilder har en stor, rakt ner i en pool. Ryttaren skjuter ner en nästan vertikal lutning som slutar i en lång utträde vattenränna som saktar ner dem. Denna typ av vattenrutschbana bedöms som mycket spännande och ibland skrämmande, eftersom de skapar en känsla av att tappa eller falla rakt ner och når svindlande hastigheter. Från och med 2008, den högsta hastigheten bilden i världen är Insano på Beach Park i Brasilien.

Serpentine glasen innehåller många vändningar och kurvor. Denna mångfald av vattenrutschbana är ofta helt eller delvis inneslutna i tub-liknande struktur, som ryttare kan gunga högt upp på väggarna under deras härkomst och riskerar att kastas bort bilden annars. Vissa serpentine nödrutschbanor ridit på innerslangar eller flottar, medan snabbare versioner normalt ridit utan utrustning. Liksom de flesta vattenrutschkanor, serpentines utgång i en pool, vanligtvis skapar en fantastisk stänk.

äventyrsbad är en viktig beståndsdel i vatten parker. Dessa nöjesparker funktionen pooler, floder och diabilder och ofta stranden eller havet tema. Under senare år har säsongsvariationer vatten parker lösts genom inrättandet av inomhus parker. En Wisconsin stad, Wisconsin Dells, kallas ofta för "water park huvudstad i världen" featuring 18 inomhus vatten parker och 3 parker vatten. När antalet äventyrsbad växer i hela världen, parker tävla om rekord inställning bild. Fordringar för den längsta vattenrutschbana gå till Black Hole bild i Österrikes Sonnentherme Lutzmannsburg på 692 fot (211 m. ) Walt Disney World's Summit Plummet anspråk på att vara snabbast i världen och nå 60 miles per timme (96 km /h) i sin härstamning. Argumentet för största vatten park i världen är omdebatterad, och ingen klar vinnare har utsetts.

En del äventyrsbad är långsamma och mjuka, de flesta är inte för feg. Om du har nack-eller ryggskador eller hjärtproblem, rådgöra med en läkare innan ridning något thrill ride. Vuxna måste ta hand när man väljer att låta barnen rida några vattenrutschbana, för samtidigt som vissa kanske tycker att det är spännande, kanske andra skrämmas av mer extrema versioner av åkturen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.