Vad är en turistfälla?

En turistfälla är ett företag eller grupp av företag som syftar till att få pengar från dem som besöker ett visst område. Termen kan användas negativt, men ibland besöker en turistfälla kan vara mycket önskvärt. Om man vill köpa minnen av en resa till exempel, kan turistfälla erbjuda tröjor, muggar, eller kylskåpsmagneter som verkar perfekt.

Invånarna i ett område där en turistfälla kan finnas ofta använder begreppet turist fälla negativt. Till exempel kan San franciskanerna beklagar vissa områden av staden som områden turistfälla. Sådana områden är Ghirardelli Square och Pier 39, liksom delar av Chinatown. Eftersom dessa områden finns många detaljhandel och äta middag, göra de ger inkomster till staden via skatter. Men San franciskanerna att man föredrar att besöka områden som inte är det vimlar av turister.

Vissa områden har få invånare och är egentligen avsedda för turister, som Niagara Falls. Stora delar av både Reno och Las Vegas i Nevada är avsedda för människor besöker. Ofta turistfälla områden erbjuda ett högt påslag på souvenir objekt och mat. Den stora kasinon, till exempel, är i allmänhet inte känner till den bästa maten. Lokalbefolkningen i båda områdena kan vara obenägen att peka på de bästa lokala restauranger och affärer för då dessa också kan bli turistfällorna.

Andra turistfälla kandidaterna nöjesparker, monument, museer och historiska platser. Dock kan de boende njuta av dessa också, beroende på om kostnaden för att gå till en sådan plats är rimlig.

Många kunniga turister njuta av en autentisk upplevelse av de platser de besöker, så tenderar de att undvika öppet miljöer turistfälla. Man kan också notera betydande påslag på priset för tjänster kring turistområden. Till exempel, för nära de stora hotellen och dockorna i Puerto Vallarta, Mexico, det kostar ungefär $ 20 (USD) ta en taxi till mitt i stan. Men om man går omkring tre till fyra kvarter bort från ett sådant område är kostnaden för ett brukar rida halverats. En annan form av turistfälla som är vanlig, särskilt i tropiska områden, är timeshare fälla . Man kommer att se bås ställde upp och ner de viktigaste gatorna i städer som erbjuder jeep hyror, eller speciella utflykter till ett minimalt pris. För att verkligen kunna hyra en bil, eller delta i en utflykt, kanske en förlora timmar av sin semester lyssna på en plats om tillgängliga andelslägenheter. Man kan undvika detta genom att ordna utflykter eller uthyrning av bilar före besöker ett område.

För att undvika detaljhandeln och matsal turistfällorna, är det lämpligt att få en bra guidebok i ett område eller läsa bloggar skrivna av lokalbefolkningen för att bestämma platser att besöka. Flera mat och resor TV visar avsätts också för att finna prisvärda ställen att äta, bo, eller att hitta unika aktiviteter. På detta sätt kan man besöka ett ställe och inte betala de höga påslag och låg kvalitet på varor som normalt medges turister.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.