Vad är en talkshow?

En av de tidigaste format skapade för TV var talkshow, även känd som en "chat show. " Tidig talkshow värdar såsom Jack Paar, Johnny Carson, Steve Allen, och Garry Moore kombination segment intervju med skiss komedi, musikaliska nummer och improviserad publikens delaktighet. Den grundläggande förutsättningen för en talkshow var att den populär underhållare eller Newsmakers levande intervjuer med en kvicktänkt värd. Publiken skulle bli underhållen av anekdoter gäster eller improviserade infall i värd-eller medhjälpare.

I slutet av 1960-talet blev talkshow formatet mer inriktade på intervjuer själva, lämnar skisser och improvisationer till varietéer. Talkshow-värdar såsom Dick Cavett, David Frost, Mike Douglas och Tom Snyder alla blev välkända namn på sin personliga intervjun stilar. Gäster på dessa program talkshow uppmuntrades att göra mer än att bara främja en kommande film eller musikskiva. Cavett och Snyder var särskilt skickliga på att de "talande huvuden" format, dra sina gäster i långa akademiska diskussioner och med hjälp tight närbilder.

Av 1980-talet hade talkshow format än en gång skiftat från akademiska intervjuer till ett mer konfronterande stil, med värdar som Jerry Springer, Phil Donahue, Maury Povich och Oprah Winfrey ofta boka kontroversiella gäster. Vissa kritiker av denna typ av talkshow trodde att producenterna helt enkelt var att ge efter för publikens smak för kontroverser, inte utgöra ett legitimt utforskning av ämnet till hands. Flera av de mer kontroversiella pratshower inte överleva, medan andra bytte format tillbaka till traditionellt vänskapliga gäst /värd relation. Den moderna talkshow format kör allt från kontroversiella tabloid visar värd Montel Williams och Maury Povich till alltför sent visar natt komedi värd namn som David Letterman, Jimmie Kimmel, Conan O'Brien och Craig Ferguson. Det syndikerade talkshow-formatet är ofta en kombination av musikframträdanden, publik interaktion och korta intervjuer kändis. Kändisar som Ellen DeGeneres och Rachel Ray ofta rekryteras för att ta emot dessa syndikerade pratshower, eftersom de kan produceras snabbt och inte påverka de talanger "andra professionella skyldigheter.

lokala TV-stationer tillverkar också egna versioner av en talkshow, eftersom de inte behöver utarbeta uppsättningar eller svåra rörelser kamera. Det är inte ovanligt att en lokal kabel tillgång till program för att kopiera en grundformat talk show också. Dessa lokala talkshow ansträngningar får inte teknisk avancerad professionell version, men ger ett sätt att sprida evenemang av intresse för lokala tittarna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.