Vad är en producent?

En producent är någon som arbetar för att skapa förutsättningar för att göra en film eller TV-serier. Producenterna är vanligtvis deltar i en produktion från de tidiga utvecklingsskeden genom att fullborda, och deras roll i en produktion varierar beroende på branschen och hur produktionen besättningen är strukturerat. Producenterna är oerhört viktiga inom film hierarkin, och flera av dem har blivit anmärkningsvärt i sig, tack vare sina satsningar på de filmer eller på uppdrag av stora studior. p

Producenterna är ofta starkt engagerade i ekonomin för de projekt de arbetar på. De är ansvariga för att säkra finansiering och förvaltning av ekonomi. Som ett resultat, att tillverkarna normalt ingår i större anställa och beslut bränning, och de kan plocka ut en del av personalen som arbetar med produktion, se till att produktionen har önskat Filmteamet.

Många producenter delta i den dagliga verksamheten av produktionen, särskilt när det gäller linjen producenter, som faktiskt övervaka den dagliga verksamheten och hantera budgetar. Efter direktören, är producenten en viktig del av det konstnärliga teamet, fattar beslut om det slutliga utseendet och känslan av pjäsen. Ibland kan relationer mellan regissörer och producenter bli ansträngd, särskilt de som kommer till kreativa konflikt.

Exekutiv producent krediter ges ofta till stora finansieringskällor, studio huvuden, eller skapare av produktionen. Och biträdande producenter rapportera till antingen den verkställande producenten eller den producenten, det gäller att hantera de otaliga uppgifter som ingick i produktionen, från att arrangera filmvisningar att organisera kontrakt. Många producenter vill etablera goda arbetsrelationer med nyckelpersoner i deras stödpersonal, ta dem från produktion till produktion för att skapa en välbekant och effektiv arbetsmiljö.

Ibland, aktörer vara med om att producera en pjäs, för att behålla mer kreativ kontroll och att utforska världen av produktionen tillsammans med världen att agera. Producenterna kan också vara författare eller skapare, särskilt i en värld av tv. I dessa fall kan arbetet i en producent bli mycket komplicerat, eftersom han eller hon kommer att få producera arbetsuppgifter utöver kreativa arbetsuppgifter, och assistenter kan vara avgörande för att säkerställa att tillverkaren inte bli överlastad med arbete.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.