Vad är en mörk Coaster?

En mörk och dalbana är en inomhus berg-och dalbana med ljusförhållanden som kan bearbetas så att cyklister sitta i totalt mörker. Många mörka glasunderlägg ha en blandning av mörk och tände villkor för spänning och skrämma sin ryttare, och många stora nöjesparkerna har en mörk dalbana, så glasunderlägg blir ofta stora attraktioner. Om du är osäker på huruvida en temapark har en mörk och dalbana, kan du kolla med personal eller läsa recensioner av området, trots att sådana glasunderlägg oftast diskuteras i reklam, ofta på längden.

Rid i mörkret på en berg-och dalbana kan vara ganska intensiv upplevelse. Eftersom du inte kan se banan framför, har du ingen möjlighet att veta åt vilket håll du går och hur du kommer dit. En del tycker att denna erfarenhet ganska spännande, njuta av oförutsägbarhet erfarenhet och njuter av åtfölja magen bläddra och nerver. För andra är en mörk och dalbana lite för intensiv och skrämmande. En typisk mörk dalbana börjar i ljuset, med operatörerna att se till att alla är ordentligt fastspänt i. Eftersom sikten är ofta begränsad, är säkerhetsutrustning särskilt viktig, eftersom ryttarna inte kan spänna sig för händelser där framme på dalbana. När alla är säkrade, är det mörkt och dalbana påslagen och bilarna i berg-och dalbana resa genom en inomhusmiljö.

Ofta är en mörk och dalbana följer någon form av tematiska resa, till exempel personer av berg-och dalbana kan få höra att de färdas genom rymden, så att objekt som planeter, månar och andra rymdfarkoster skulle vävstol upp ur mörkret som förflyttar berg-och dalbana genom rummet. Den förändrade ljusförhållanden på en mörk rida vanligtvis avbröts för maximal effekt, hålla ryttare oroligt och osäkert fram till slutet av åkturen. Normalt är det skriker så hög nivå på en mörk och dalbana, som ryttare reagerar fysiskt och muntligt till vild.

För dem som inte har ridit på en mörk och dalbana innan, börjat på en mörk och dalbana som är helt becksvart kanske inte det bästa draget. Det kan hjälpa att blunda eller bära en ögonbindel på en regelbunden berg-och dalbana för att få en uppfattning om hur det känns i en miljö där du enkelt kan öppna dina ögon igen för att se vad som händer, eller rida på en mörk och dalbana med blandad belysning nivåer. Människor som befinner sig obekväma eller upprörd på en provkörning kanske vill hoppa över den äkta mörka dalbana erfarenhet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.