Vad är en kall Open?

En av de viktigaste utmaningarna för producenter av TV-shower och rörliga bilder är att hålla publikens intresse från allra första minuterna av sändningen. Det är ofta genom användandet av en dramatisk, kallad kall öppen , som ibland kallas en teaser. En kall öppna är ett utdrag av åtgärder som visas innan själva rullning av en show eller film krediter öppning. Ibland en kall öppen är en snabb upprepning av tidigare plotlines, eller det kan vara en högintressant rysare som krokar tittaren i resten av showen.

Såpoperor ofta använder en kall öppen för att få tittarna upp farten på plotlines det nya episoden kommer att undersöka. Ett brott show kan visa information om den faktiska brottsligheten som en kall öppen, kör förtexterna flera minuter senare. Action /äventyr filmer som James Bond-spionen serien ofta anställa en kall öppen för hjälten att göra en dramatisk flykt från fiender som kanske eller kanske inte har något att göra med det aktuella området. Poängen med en kall öppen är att avskräcka från tittarna byta kanal under förtexterna eller att ange tonen för resten av filmen. En del TV visar inte använder en kall öppen, såsom de flesta sena natten pratshower. Den förtexterna köra just i början och en utropare eller grafik införa gäst line-up. En skiss komedi show som Saturday Night Live kommer att använda en kall öppen, vanligtvis en kort sketch baserad på en aktuell händelse. Den faktiska krediter inte visas förrän ett tecken har levererat ett slagord eller upphetsning kan generera stunt. Att använda en kall öppen kan spåras tillbaka till åtminstone 1960-talet, som nätverk producenter märkte att tittarna var ofta byta kanaler under förtexterna familjära visar utan att vänta på den första scenen. För att motverka denna vana, omstrukturerades många visar att inkludera en kall öppen eller teaser sekvens. Under en sitcom kalla öppet, till exempel, kan huvudpersonerna visas emot ett mystiskt paket och visar chock på osynliga innehåll. Detta kalla öppen skulle krok nyfikna tittare som ville veta vad som fanns i det fältet och vad som kan hända härnäst.

En kall öppen för ett drama kan visa slutet på en episod med en voice-over som förklarar hur tecknen avvecklas i deras belägenhet. Nyfiken tittarna skulle naturligtvis vilja se i början av berättelsen när de väl blivit fast på teaser slut. En kall öppen kan också slutet på en nyfiken eller kryptiska bit dialog, vilket naturligtvis skulle locka nyfikenhet i många tittare. En god kall öppen handlar om att se till att publiken vill återvända till showen efter den första kommersiellt genombrott eller krediter öppning.

Nästa gång du tittar på din favorit komediserie kriminaldrama eller science fiction-serie, kanske du märker hur producenterna använde en kall öppen för att fånga din uppmärksamhet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.