Vad är en filmfestival?

en filmfestival är en händelse där flera filmer visas för deltagarna. Normalt är filmfestivaler åtföljs av paneler som kan kännetecknas av styrelseledamöter, kan kasta medlemmar, och annan personal film och utmärkelser erbjuds i slutet av festivalen till filmer av särskilt hög kvalitet. Många regioner all världens film-festivaler varje år, från den prestigefyllda Berlin Film Festival på mindre regionala evenemang som fokuserar på arbete av lokala filmskapare. Den första officiella filmfestivalen tycks ha ägt rum i Venedig 1932, när filmmediet började explodera i popularitet. Efter Venedig festivalen, tog många andra städer upp trenden, och många började fokusera på särskilda kategorier inom området film, såsom oberoende filmer, dokumentärer, animation, eller gay och lesbisk film. Beroende på festivalen, att bara få en screening kan vara en ära, vilket förklarar varför filmer har annonsen kopia lik "som visats på Sundance Film Festival!" I många fall innefattar en filmfestival flera platser, så att deltagarna plocka från flera filmer på en gång. Normalt till filmerna ska visas ingår i en katalog som innehåller information om dem, och denna information normalt innefattar visar tider och detaljer om paneler och diskussioner. Deltagarna får betala en fast avgift för inresa, eller de kan bli ombedd att betala en avgift för varje visning. Många filmfestivaler frågan kupong böcker eller polletter som man kan lösa på olika filmvisningar av intresse.

Få en film till en filmfestival är ingen dålig bedrift. Beroende på festivalen, får festivalen hålla en öppen inbjudan att lämna synpunkter, eller filmare kan inbjudas att delta. Vanligtvis recensioner en panel varje föreslagen filmer, avgöra vilka som kommer att visas. Om filmfestivalen erbjuder utmärkelser, får nämnden göra nomineringar vid denna tid också. Filmskapare kan åläggas att betala en avgift för att lämna sitt arbete.

Ofta filmer premiär på festivaler, göra dem stora möjligheter att se filmer som inte kommer att nå allmän publik i flera månader. Många filmfestivaler också att fokusera på oberoende distributörer, som ibland har problem att få sitt arbete i stora teatrar, så i vissa fall kan en filmfestival är den enda plats för att se en film. Det är också ett unikt tillfälle att träffa de personer som deltar i produktionen av en film, vilket kan vara en intressant upplevelse.

Om du vill hitta en filmfestival i ditt område , prova att söka efter namnet på en närliggande storstad och "filmfestival" i en sökmotor. Om du har tur, kommer sökningen tillbaka ett sortiment av filmfestivaler att välja mellan, och du kan hitta en som piques ditt intresse.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.