Vad är en e-biljett?

En e-ticket är en elektronisk biljett. Elektroniska biljetter används för olika typer av kollektivtrafik. En e-biljett är vanligtvis inte överlåtas, och det är ofta så enkelt som en bekräftelse eller kod. E-ticket är en vanlig typ av biljett för kollektivtrafiken, och de erbjuder ökad säkerhet och bekvämlighet.

E-infördes biljett eller elektronisk biljett på 1990-talet. Uppfinningen krediterades Joel R. Goheen, ägare JRG Airlines, som ligger i Palm Beach County, Florida. E-biljett är en del av ett registreringssystem som oftast ses vid flygplatser, men den används också i vissa länder för väg-, stads-eller järnväg kollektivtrafik. Den 1 juni 2008 bytte flygplatser och flygbolag i USA uteslutande till ett elektroniskt system för biljettförsäljning. En e-biljett nu används vid varje flygplats i Amerika att företräda köp av en plats på en flygning. Dessa biljetter kan köpas på internet eller via telefon.

E-biljetter är vanligtvis återbetalas, och återbetalningar eller resor utbyten datum kan lätt göras online och via telefon. En e-biljett erbjuder också lätt check-in för resenären. Till exempel i USA resenärer passagerare flygbolaget njuta self-service check-in alternativen. Bland dessa finns möjligheten att checka in via telefon eller på Internet. Det finns också självbetjäning kiosker på själva flygplatsen.

Hemsidor och i-flygplatsen kiosker kommer att skriva resenärens boardingkort, och han kan genast gå igenom säkerhetskontrollen. På gammaldags resande, e-biljett erbjuder full-service check-in också. Denna typ av tjänst sker vanligtvis på flygbolagets biljettluckan eller via telefon. Dessa alternativ tar lite mer tid än självbetjäning alternativ. Den stora variationen av flygning incheckningsalternativ visar mångsidigheten av e-biljett och varför det är så populärt används idag.

Innan den elektroniska infördes i 1990-talet en E biljett hade en helt annan innebörd. Från 1950-talet till 1980-talet, ett E biljett användes på Walt Disney World och Disneyland. Dessa e-biljetter var en del av en kupong bok som kom med antagningen. De användes för att få tillgång till de mest efterfrågade, dyr och nyaste rider. Disney slutat göra kupongen böcker som innehöll E biljetter 1982.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.