Vad är en blind punkt?

En blind punkt är en skvallersidor där identiteten på de personer som diskuteras skyms, oftast med roliga ledtrådar som läsarna kan reda ut. Blind objekt är särskilt populärt i skvallerpressen om Hollywood-kändisar. Många underhållning publikationer regelbundet offentliggöra en blind punkt kolumn inbjöd läsarna gissa om ämnesområden och utfodring spekulationer om olika kändisar. Vissa människor lever bedriver blinda punkter, gräva upp trashy information om kända kändisar och använda den till foder intresse av skvaller tidningar och kvällspressen. Den främsta anledningen att köra lite för saftig skvaller som en blind punkt är därför att skvaller inte kan bekräftas. Genom att publicera en blind punkt, kan författaren skydda publikation från rättsliga följder, såsom en ärekränkning från förargade ämnet för en blind punkt. Blind poster pique intresse från läsarna, ofta inhämtar mycket mer respons än en kolumn där om vilka ämnen avslöjas. En blind post kan också användas som ett PR-verktyg, med en publikation som tyder på att människor kommer att få reda på mer om de köper tidningen, eller melodi i nästa vecka för mer information.

Blind ex ofta är väldigt kort, och de är ofta formulerade i form av en fråga som: "som morot-headed kändis har inte gått till domstol styrda rehab?" Blind punkter är särskilt populärt på webbplatser kändisskvaller, med läsare svarar med sina gissningar i kommentarerna. Reader utbyten kan ibland bli mycket livlig, eftersom människor skyndar sig att försvara särskild kändisar eller för att främja sina åsikter. Författaren till den blinda posten stannar vanligen ut av samtalet för att undvika att bli anklagade för särskilt bekräfta eller förneka en viss teori om identiteten hos kolumnens ämne. Ibland kommer informationen i en blind punkt kontrolleras vid en senare tidpunkt genom publicering, oftast i en längre artikel. I andra fall skvaller försvinner i bakgrunden, eftersom det är aldrig kontrolleras. Blinda punkter är avsedda att skapa kort surr, och de har snabbt ersatts av mer kändisskvaller i en news cykel som är extremt snabb.

I publikationer där en blind post kolumn är en väletablerad tradition, innefattar författaren ofta ledtrådar som referens tidigare blind objekt eller kör skämt vid publiceringen. Långsiktiga läsare kan använda dessa ledtrådar för att identifiera föremål för blind-post utan alltför stora svårigheter, medan själva försändelsen fortfarande motsvarar lagens bokstav som inte uttryckligen namnge någon.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.