Vad är en Teaser Trailer?

En teaser trailer är en kort version av en filmtrailer som syftar till att i förlängningen väcka intresse för publiken, få dem entusiastiska över en kommande film. Smakprov, som de kallas, är vanligtvis ut månader i förväg, ibland så mycket som 18 månader före den beräknade releasedatum för filmen, och de används för att skapa förväntan och nyfikenhet om filmerna de gör reklam. Teaser trailers kan ses innan långfilmer i vissa biografer, och de är också ut på nätet och visas på TV.

Klassiskt, varar en teaser trailer mellan en halv minut och en minut. Det kan inkludera footage från filmen, ofta i en grov skede, eftersom filmen inte har slutförts, eller den kan utnyttja helt nya källmaterial. I vissa fall är en teaser trailer bara en förkortad version av en vanlig film trailer, inklusive filmens tagline och viktig film i en komprimerad version som är mer tv-vänlig. En del företag vilja göra teasers som bokstavligen retas med sin publik med pussel och kryptiska referenser. Exempelvis kan en teaser trailer blixt några viktiga bilder, följt av en titel kort med datum. Tittarna ska känna igen bilderna, och sluta att datumet är den beräknade releasedatum. Detta fungerar bäst för klassiska filmer och filmer i en serie, som tittarna bekanta sig med särskilda symboler. Ett klassiskt exempel på denna typ av teaser trailer skulle vara ett främjande av en Batman film som blixtrade det berömda Batman symbol på skärmen, följt av ett datum.

Teaser trailers kan även tips och ledtrådar som tittarna kan följa, om de känner så önskar. Det blir allt mer populärt att inkludera webbadresser i teaser trailers, så att tittarna kan gå och leta upp filmen på nätet, och vissa filmer hade använt dessa adresser som en hoppande-off point att involvera tittarna i en annan verklighet spel eller en serie av pussel, därigenom dra in dem i historien om filmen. Andra ger tittarna möjlighet att skriva upp på en e-postlista för nyheter om filmen, även anmälningar om längre filmtrailrar släpps.

ur ett marknadsföringsperspektiv, att Teaser är ett lysande verktyg. Den korta annons är oftast inte särskilt dyrt att ringa eller dyrt att luften på tv, och den kan suga tittare i, få människor hyped upp om en film månader innan det släpps. Teaser trailers används ofta för att främja stora budget film, med målet att få avkastning på investeringen så fort som möjligt, och de är också utnyttjas för att öka intresset fläkt i stora serier eller efterlängtad film anpassningar av böcker eller fortsättning på tv visar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.