Vad är en TV-pilot?

En TV pilot är ett manus och filmade "första avsnittet" av en planerad serie. Det används oftast för att testa vattnet om huruvida en idé till en TV-show är livskraftig och säljbara. Ofta en TV-pilot aldrig kommer luft eftersom inget nätverk visar intresse för projektet. Ibland ett nätverk kommer att producera en TV-pilot, och ett annat nätverk kommer att "plocka upp" föreställningen och luft det, eftersom den ursprungliga producerar nätverket är inte intresserad efter att ha tittat på TV-pilot. Det finns betydande konkurrens för att faktiskt få samtalstid för en serie. Allmänhet ett nätverk ger klartecken till författare och producenter, och kommer att finansiera tillverkningen av en TV-pilot. Ibland är ett pilotprojekt från icke-nät individer och sedan flyttas ut till nätverk för att se om intresse finns.

Om ett nätverk uttrycker intresse för tv-pilot får de använda test publiken att se hur sannolikt är det att piloten att bli uppskattad, innan de bestämmer sig för att producera en serie. Om ett test publik reagerar positivt till TV-piloten, då nätverket kan välja att göra en serie, som expanderar på förutsättningen att piloten.

ibland en TV-pilot som hålls på sparlåga ett tag som nätverk rusning för att producera program som är populärt. Detta kan ha en del intressanta resultat, till exempel förändringar av rösterna, regissörer eller författare. Mest anmärkningsvärt är piloter som luft och sedan ändra något betydelsefullt, som en gjuten medlem i kommande avsnitt. Exempelvis Waltons första rösterna Patricia Neal som mor. Episoder efter piloten rösterna Michael Learned som Mama. Ibland kan en tv-pilot blir en hoppade av punkt för att ändra saker om en eventuell serie. I tv-pilot för The Cosby Show , hade Huxtables fyra barn, inte fem. Det äldsta barnet Sondra fick inte introduceras på showen förrän långt in på första säsongen. är en TV-pilot vanligtvis känd för att vara mycket längre än regelbunden serie episoder. Några piloter för dramer kan vara två timmar lång. En typisk comedy pilot får pågå under en timme. Ju längre behandlingen av ämnet gör för nätverket att avgöra om showen kan ha förtjänst. Nätverk är inte alltid rätt, dock. Många utmärkta TV-pilot inte betraktas som "good enough" med nätverk. är några TV piloter istället kallas bakdörr piloter. De kan till exempel en miniserie, bevisar att så populär att förvandlas till en serie, som i fallet med The 4400 . Andra gånger en populär show kommer att införa tecken som kan senare ha sin egen serie om reaktioner på dem är god.

Waltons var tänkt faktiskt vara en enda berättelse, men slutade i en bakdörr TV pilot på grund av sin popularitet. A Different World var resultatet av en bakdörr pilotprojekt där Denise av The Cosby Show gick på college vid fiktiva Hillman universitet. Serien resulterade i en annan serie kallas ofta avknoppningar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.