Vad är en TV-Spin-off?

En spinoff-TV är en TV-show som tar antingen en karaktär från en annan show, eller liknande strukturer tomt och samma fiktiva universum, för att skapa ett nytt program. Den sanna TV spinoff tenderar att arbeta på det tidigare premiss, och många bra TV spinoff exempel har uppstått, särskilt i sitcoms, från tidigare utställningar. Till exempel var en av de mest framgångsrika sitcoms TV spinoff showen Frasier , som tog karaktären Frasier Crane från den omåttligt populära show Cheers . Den nya show måste vara lika bra eller bättre än det ursprungliga visa för att bli en framgång. Frasier var just det. Stället för att bara förlita sig på karaktären av Frasier, spelad av Kelsey Grammer, det nya show skröt en otrolig rösterna. Särskilt utförandet av David Hyde Pierce som Frasier bror Niles, blev en av de viktigaste skälen för att titta på denna tv spinoff. Samspelet mellan Frasier och Niles var utmärkt, som står för många komiska ögonblick. Ibland är en enormt framgångsrik show kan starta en riktig TV-spinoff som inte är en framgång. Den mycket populära sitcom Vänner inspirerade sitcomen Joey . Tyvärr var Joey inte så hårt skriftliga eller riktad Vänner och snabbt förlorat det mesta av den ursprungliga seriens målgrupp.

Andra visar att det har bidragit till en framgångsrika TV spinoff eller mer, bland annat följande:
 • All in the Family inspirerad Jeffersons och Maude
 • The Mary Tyler Moore Show lanseras Lou Grant , Phyllis och Rhoda .
 • Beverly Hills 90210 knoppades in Melrose Place .
 • Buffy och vampyrerna gav upphov till serie Angel .

  Listan med spin-offs är något stort, och vissa gör skillnaden mellan en sann spinoff som Frasier och konstruerad TV spinoff som Melrose Place . I konstruerad TV spinoff, är ett tecken kort införs en befintlig visa för en eller flera episoder. Karaktären blir då den största delen av TV-spinoff. Detta var fallet med Melrose Place , där karaktären av Jake dök upp i några episoder av 90. 210 först. Denna TV spinoff tros vara anlagda eftersom producenterna av de ursprungliga visar alltid planerat för det nya tecknet och påbörja en ny show. På showen CSI Horatio Caine, spelad av David Caruso medverkat i ett avsnitt av den ursprungliga visa bara, innan ankring CSI Miami . Skaparna av CSI egentligen inte behöver någon annan konstruerad TV spinoff för deras nästa serie CSI New York .

  Faktum är att vissa visar blivit så oerhört populär att de ger upphov till andra shower med samma tematiska element. När det finns fler än två visar, liksom CSI gruppen, dessa kan också kallas en franchise, samt en TV-spinoff. En av de största franchisetagare är för närvarande Law Order -serien, som har haft sex Spinoffs. Två har varit ganska framgångsrika. Både Law Order Special Victims Unit och Law Order Criminal Intent har ganska lojala följande sätt när och ibland till och med överträffa hur populärt det ursprungliga programmet.


 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

  Redaktör: Beáta Megyesi
  Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

  Kundservice: Mats Schaefer,
  Helena Löthman

  Tel: +46 00 79 22 00
  Fax: +46 00 79 22 01

  © Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.