Vad är en Star fordon?

En stjärna fordon är en film, spela eller tv-serien tillverkas i huvudsak för att stärka en stjärnas karriär. Syftet med en stjärna fordon är att främja en artist i hopp om att lansera en bankable stjärna. En diskonterbara stjärna är en artist som tvingar människor att se en film, spela eller tv-show att han eller hon är med i projektet. En lyckad stjärna fordon visar den unika talanger i stjärnans främjas. Ibland en stjärna fordon är skapad för att visa upp en stjärna från en annan genre in i en ny genre. Till exempel har många stand up-komiker hade star fordon skapas för dem att hjälpa dem lättare kan gå in i egenskap karriärer. I TV-programmet Seinfeld skapades speciellt för stand-up komikern Jerry Seinfeld. Det var en "show om ingenting", eftersom det utställningsmonter hans unika komisk stil anmärka på små detaljer i livet som "re-Gifting" och "stora sallader. "

Hollywood har ett ständigt utvecklas system för att producera diskonterbara stjärnor genom stjärna fordon. I början av Hollywood, hade filmstudior aktörer inom ramen för kontrakt som Lucille Ball och Marilyn Monroe. De fick olika stilar signatur hår och mode ser ut att passa bilden studion ville att de skulle ha och fick film efter film som en stjärna fordon att visa upp den bilden. Till exempel The Wizard of Oz var en stjärna fordon konstruerat för att fånga expressiva agerar stil och den fantastiska sångröst av Judy Garland och filmen gjorde henne till superstjärna.

By I slutet av 1960-talet aktörer som kan bli stjärnor med hjälp av agenter snarare än att vara bundna till en studio. Dessutom, ju mer framgångsrik skådespelare blev, ju mer han eller hon hade möjlighet att själva marknadsföra via en stjärna fordon. Till exempel tv-show I Love Lucy var en stjärna fordon för både Lucille Ball och hennes make Desi Arnaz.

Snarare än cool sofistikerad bild hon hade när hon var i studion kontrakt, Ball skapade en ny bild av sig själv som en knäpp rödhårig och hon blev en mycket större stjärna än hon varit under studio kontroll. Arnaz roll som hennes kubanska orkesterledare man lyfte helt hans egna talanger och paret kunde marknadsföra sina talanger i I Love Lucy med ett eget produktionsbolag heter Desilu.

En stjärna fordon kan också hjälpa återuppliva en tynande karriär, såsom i fallet med John Travolta. Han hade blivit känd 1975 när han spelade Vinnie Barbarino i TV visar Welcome Back Kotter, som skulle faktiskt vara en stjärna fordon för Gabe Kaplan. Travolta hade också mindre teater roller på Broadway och sedan haft gigantisk framgång under 1977 hit film Saturday Night Fever samt träffen musikaliska Fett under 1978.

Efter två decennier, Travoltas stjärna förståeligt verkade vara blekning som demografi film publik skulle förändras. Dock skrev Quentin Tarantino 1994 succéfilmen Pulp Fiction och huvudpersonen, Vincent Vega, särskilt för Travolta. Pulp Fiction var en stjärna fordon som gjorde Travolta till en diskonterbara stjärna för en helt ny generation av filmen goers.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.